Паста за зъби без флуор

На много и различни места може да прочетете за вредата от токсичния флуор. Затова аз няма да се спирам на тази тема, а само ще предложа няколко материала:

Уикипедия - Флуор
Измамата, наречена „флуорна профилактика“
Петиция срещу флуорирането на питейната вода
Деца се разболяха от употреба на флуор
50 Reasons to Oppose Fluoridation
Toxic Chemicals In Your Water

Тъй като водата в България се флуорира е добре да се използва паста за зъби без флуор.

Ето кои са пастите за зъби, за които аз знам, че не съдържат флуор под каквато и да е форма:

Parodontax (Пародонтакс) без флуорид - цена около 4-7 лева.

Паста за зъби Пародонтакс

Bilka Homeopathy (Билка Хомиопати) - цена около 2,20 лева.

Паста за зъби Билка Хомиопати

TetraGrape (ТетраГрейп) - цена около 1 лев.

Паста за зъби ТетраГрейп

След мой въпрос до производителя на последната той ме увери, че пастата не съдържа флуор.

Ако знаете за още пасти без флуор, споделете.

Колко кариеса/пломби имате?

Нито един
12% (37 гласове)
Един
5% (17 гласове)
Два
7% (21 гласове)
Три
8% (26 гласове)
Повече
68% (214 гласове)
Общо гласове: 315

Коментари

bilka

Попаднах на тази паста билка и от 2 месеца я ползвам учудвам се на статиите в сайта :D но в интерес на истината преди ми кървяха леко венците от четката ли от пастата ли в момента усещам подобрения и то драстични има нещо!!!! Силно препоръчвам bilka щото само нея съм ползвал... 

паста без флуор

Пастите на Хималая също са натурални и безвредни

Placebo?

Това да не е от пласибо ефекта :)

ESI Aloe Fresh

ESI Aloe Fresh Homeopathic паста, продава се в дрогериите.

Видове пасти

ВНИМАНИЕ!
Коментарът звучи, като реклама и е възможно да не бъде обективен.

Привет на всички, ценители на пастите :)

От вече 2 години иползвам паста за възрастни на фирма Tiens. Изключително икономична, кървенето на венците ми спря и виждам видимо избелване на зъбите. 100% натурална е. Препоръчах я на мои приятели, които са пушачи и още на 1-та седмица ми казаха, че видимо избелила зъбите им. В продължение на целия ден, когато прекарам език през зъбите си ги усещам гладки.

За повече инфо може да се обърнете на e-mail:bgtiens@gmail.com

Какво е съдържанието?

Добре би било ако напишете какво е съдържанието на пастата (така както е написано на кутийката ѝ), за да се убедим, че е 100% натурална и най-вече, че не съдържа флуор.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ БЕЗ ФЛОУР

аз ползвам ето тази паста без отровния флоурид: http://www.aloesofia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15...

Помнете, че за здравите зъби

Помнете, че за здравите зъби най-важно е какво ядете и в какво състояние го ядете.

Пастата за зъби е само козметичен продукт. Тя не играе решаваща роля за здравите зъби, колкото и да я боготворят в рекламите.

паста за зъби без флуор

Освен Анонимен on Юли 22nd,и аз ползвам пастата за зъби на Тиенс и също съм доволен от нея. повече информация за самата паста: http://www.aktivnibiodobavki.com/product/22/pasta-za-zabi-usmihni-se-.html Съжалявам ако Коментарът звучи, като реклама. Поздрави!

Цена: 21 лева?

На страницата, която сте дали пише, че цената на пастата е 21 лева.

Наистина ли струва толкова или нещо се бъркам?

21 лева?!

За тия пари трябва и да пее и да простира.../шегувам се, разбира се, но това не е нормална цена!/. Препоръчвам "Супривики" - цената и е около 3-4 лв - има я по дрогериите - без флуорид, кафява на цвят, леко лютива.

Паста за зъби без флуор и абразивни частици

Опитайте пастата за зъби с алое,прополис и ментол. Пастата е без абразивни частици. Тя избелва зъбите по естесвен път.Вижте сами: http://aloeverabg.wordpress.com/...

Цената

Забравили сте да напишете цената на пастата: 14,72 лв. за 130 г. Така пише в посочения от Вас сайт.

Според мен това е нереално висока цена.

паста за зъби без флуор

Най-добрата паста без флуор е гела за зъби с алое вера и прополис.Струва 14.72лв.и е за 6 месеца.Информация на 0878171008.

Бихте ли посочили името си

Бихте ли посочили името си или името на фирмата, за да знаят хората кой ще им продаде продукта ако решат да се обадят на посочения телефон.

Паста за зъби

Хора. Да погледнем търговската мрежа. Взимам тая паста за средно 3 лева да кажем. Магазина или аптеката са я купили от склад, в склада е доставена от вносител, вноситела идва от завода, който я рекламира и също държи в склад и естествено има работници в тоя завод, които имат нужда да живеят с парите, които изкарват, а те идват от клиентите. Всички тези хора изкарват пари и ако не слагат надценки, няма защо да работят. Според вас колко от тези пари отиват за качеството на паста за зъби без флуор. Добре де... ако по някакъв случаен път няма флуор, според вас какви други съставки може да съдържа тази паста за 3 лева, от които едва 10% отиват за качество?Да добавя също че видях публикация за паста за зъби с Aloe Vera... http://www.iasc.org/complete.html#L погледнете този сайт, това е Институт IASK който сертифицира даден продукт за съдържанието му на Алое, ако този сертификат го няма на пастата, значи вътре може да има всичко друго но не и алое. Ако някой го интересува нещо повече, защото тук можем да пишем мнооого и то като гледам без някакъв съществен резултат, нека ми пише >>> myselfbg7@gmail.com

Има резултат

Има резултат от писането и той е, че хората се информаират за пастите за зъби. А ако някой търси конкретно паста за зъби без флуор, му спестяваме доста разхождане по магазини и аптеки.

паста за зъби без флуорид EUTHYMOL (fluoride-free toothpaste)

паста за зъби без флуорид EUTHYMOL (fluoride-free toothpaste)
съдържание: Dicalcium phosphate, Aqua, Sorbitol, Glycerin, Arouma, Sodium lauryl sulphate, Titanium dioxide, Sodium silicate, Carrageenan, Cellulose gum, Sodium saccharin, Simethicone, CI 45430,+/- Sodium hydroxide.
http://en.wikipedia.org/wiki/Euthymol
Пастата в Амазон

пасти за зъби сертифицирани от BDIH

www.vispen.eu - паста за зъби за цялото семейство с 24 билкови екстракта AUROMERE еко алтернативата на "нормалната" паста за зъби - таблетки DENTTABS Произведени в Германия и сертифицирани като натурална козметика от Немската Асоциация за Контролирана Натурална Козметика.

Пасти без Флуор на Дабур

Докто живях в германия попаднах на тематиката Флуор в храната. Наивно си мислех, че флуорът е полезен за зъбите и костите. Когато разбрах колко всъщност е вреден бях шокиран, та в германия дори солта за готвене е с добавен флуор. Всъщност тогава ми се появиха и първите проблеми със зъбите. За щастие открих в едно индииско магазинче аюрведа продуктите на Dabur, индииска фирма с богата история. Наскоро видях че я има и в България на www.asiacare.bg Всички ползваме продуктите и сме доволни, а и цените са повече от приемливи

Dabur!!!!!

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прочетох коментара и си купих паста за зъби и шампоан. Те са наистина 100% натурални, не се тестват на животни и дори са подоходящи за вегетарианци!!!!
Поръчах във вторник и в сряда ги получих!
Продуктите са супер и неочаквано евтини! Аромата на пастата за зъби остава с часове и е толкова свеж!!

Благодаря още веднъж на човека написал това!

Ася

Пастата Tetra Grape

Пастата за зъби Tetra Grape не съдържа Флуор но съдържа едно друго опасно вещество Парабен, което е канцерогенно. От трън на глог. Останалите пасти съдържат все още разни химикали за които мненията се разминават. Смелете морска сол финно на прах и я сложете в накоя кутийка или малко бурканче тип детска храна. Сутрин и вечер като си миете зъбите намокрете четката, изтръскайте я от водата и я натопете в солта. Търкайте както обикновено си тъкате зъбите. Ефекта е много добър, солта има почистващ ефект и дезинфекциращ, също и консервиращ. Преди време срещнах един старец на 80 години който никога не си е мил зъбите с четка и паста за зъби. В устата си имаше неговите оригинални зъби и ги миел само със сол на пръста като търкал зъбите и венците. Та мисълта ми е дали солта не унищожава бактериите и създава среда в която те не могат да живеят? Замислете се дали не е така.

Солта убива всичко

Солта убива всичко.

Какво имате в предвид под консервиращ ефект?

Предполагам, че солта сама по себе си разрушава емайла. От друга страна тя предизвиква силно слюноотделяне, а самата слюнка би трябвало да е полезна за зъбите.

Би трябвало да е полезно и масажирането на венците.

фино:)

фино:)

tetragarpe

В пастата за зъби има монофлуорофосфат….

Пасти за зъби без флуор

Тази информация за пасти за зъби без флуор е супер.

За Възрастни:

Хомеопатични Пасти на “Билка” – лимон и грейпфрут. Българска. Без Флуор, Без Захар.
“Астера” Хомеопатична Серия. Българска. Без Флуор, Без Захар.
“L’angelica” – Италиански Хомеопатични Пасти. Без Флуор, Без Захар, Без Парабени и т.н.
“Mildfresh” – Без Флуор и Без Алуминиев Хидроксид. Води се Хомеопатична и е с вкус на грейпфрут.
“Логодент” – Немска – ягода, мента, розмарин, минерална.

За Деца:

“Ненедент” – Без Флуор (но има и с флуор).
“Тра-Ла-Ла” – за деца от 0 до 2 год – Без Флуор.
“Weleda” – Без Флуор.
“Chicco” – вкус на ягода или банан.

Благодаря за хубавата статия.
Иво Игнатов

Пасти за зъби без флуор

Тази информация за пасти за зъби без флуор е супер. За Възрастни: Хомеопатични Пасти на “Билка” – лимон и грейпфрут. Българска. Без Флуор, Без Захар. “Астера” Хомеопатична Серия. Българска. Без Флуор, Без Захар. “L’angelica” – Италиански Хомеопатични Пасти. Без Флуор, Без Захар, Без Парабени и т.н. “Mildfresh” – Без Флуор и Без Алуминиев Хидроксид. Води се Хомеопатична и е с вкус на грейпфрут. “Логодент” – Немска – ягода, мента, розмарин, минерална. За Деца: “Ненедент” – Без Флуор (но има и с флуор). “Тра-Ла-Ла” – за деца от 0 до 2 год – Без Флуор. “Weleda” – Без Флуор. “Chicco” – вкус на ягода или банан. Благодаря за хубавата статия. Иво Игнатов

Деница

Благодаря за хубавата статия и дано повече хора се замислят за вредата от Флуора. За съжаление все още има лекари, препоръчващи на бременните да приемат добавки с флуор, уж за да са по-здрави зъбите на бебето, както и даването му във вид на капки на малки деца. За себе си и семейстовот ми съм решила, че няма да приемаме тази отрова, поне не и с пастата за зъби. Ние се мием с Айона (www.ajona-bg.com/ajona.html), а за децата купуваме пастите на Билка.

Паста за зъби без флуор

Това е един от най-продаваните продукти в iHerb - Xyli-White Toothpaste. Има над 5000 ревюта и я оценяват с максимален брой звездички. Ревютата й са много хвалебствени. Аз също я позлвам от 3 години някъде и мога да кажа, че е май няма да я сменя скоро. НЯМА ФЛУОР и ПАРАБЕНИ!!! Разфасофката е голяма - 180 грама.

В България водата не се

В България водата не се флуорира.

Във водата се слага ХЛОР -НЕ

Във водата се слага ХЛОР -НЕ ФЛУОР...ТОВА СА РАЗЛИЧНИ ХИМИЧНИ ЕЛЕМЕНТИ...

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong><font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Mark language-dependent sections with == lc == where lc (or lc-xx) is a language code, other or all.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.