Раждането на Спасителя

На 25 декември празнуваме раждането на Спасителя. Спасителя на човечеството от Весела Коледастуда и тъмнината, от тежката физическа работа, от животинското, от незнанието.

На 25 декември 1642 година се ражда Исак Нютон.

Сигурен съм, че ако той не се беше родил други хора, рано или късно, щяха да достигнат до неговите идеи и разбирания. Това разбира се, в никакъв случай, не омаловажава делото му, но ни припомня, че той е човек, а не някакво приказно същество, каквото е Бог.

На този ден, създателят на проекта GNU (благодарение, на който проект Вие имате възможност да четете това) Ричард Столман празнува съществуването на разбираемите физични закони. Нарича празника Grav-mass, на български Граволеда (от гравитация и Коледа). Той украсява дърво с ябълки и други плодове. Ябълките закрепя съвсем леко, така че да падат от време на време.
Друг начин на празнуване, който ни предлага, е събирането в групи и разказването за различни научни постижения или разискването на това какъв експеримент би могъл да обясни все още неразгаданите закономерности.

Весела Граволеда! (от Ричард Столман)
Merry Crispnes!

Тъй като здравето е функция от нашите и действията на другите хора, и не зависи от броя пожелания или молитви, нека си пожелаем да съжителстваме, на планетата Земя, със следващия Нютон!

Весела Граволеда!

PS: Горното пожелание ми припомни разказа на футуролога Херберт Франке - Наследниците на Айнщайн.

Коментари

споменаването на Бог

Моят коментар ще е под формата на въпрос: -Истината съществува ли или не съществува? И ако отговорът е да, каква е нейната същност материална или духовна?

Съответсвие с фактите или действителността

Ето какво пише за истина в енциклопедията:

Истината няма едно единствено определение, но най-често се дефинира като твърдение, изказване в съответсвие с фактите или действителността.

Сега е ваш ред да дадете определение за духовен.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong><font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Mark language-dependent sections with == lc == where lc (or lc-xx) is a language code, other or all.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.