Подвеждащи надписи пред обменни бюра

На 14 май 2011 година до Комисията за защита на потребителите е изпратено следното писмо:

Здравейте,

Пиша ви относно подвеждаща табела пред обменни бюра в Пловдив. Мисля, че и двете са на главната улица. Името на фирмата трябва да е Филибекс ООД, а ето ги и адресите: ул. „Княз Александър 1-ви 50 и ул. Патриарх Евтимий 13.

От приложената снимка (направена на 18.11.2010 г.) ясно се вижда, че на табелата пред бюрото има кодове, близки до обменните курсове на БНБ за съответните валути. По този начин българските потребители се заблуждават, че тези кодове са обменните курсове на бюрото, да не говорим за чужденците, които не разбират български език.

Моля да изпълните дълга си и да направите проверка по случая. Помислете за измамените хора. Как бихте се чувствали ако сте един от тях?

С уважение,
загрижен гражданин

Обменно бюро измама

На 16 май 2011 година е получен следният отговор:

Уважаеми потребители,

За да подадете жалба или сигнал в Комисия за защита на потребителите, трябва да съдържа жалбата или сигнала Ви три  имена, точен и пълен адрес и телефон за връзка, както и да приложете сканирани документи в подкрепа на жалбата Ви.

Съгласно разпоредбата на чл.179, ал.1 от Закона за защита на потребителите по анонимни сигнали производство не се образува.

Как в случая е възможно да се приложи сканиран документ?! Трябва да обменя валута, за да ми дадат разписка, която да приложа ли? Що за глупост?!

Някой знае ли до коя друга институция може да се подаде жалба, свързана с валутни измами? Може би икономическа полиция?

Коментари

Подвеждащи надписи пред обменни бюра

Фирмата "Филибекс" ООД притежава и чейндж бюро на адрес Райко Даскалов 8 точно до Централни хали. Картинката е същата, освен това я има на обичайните места, където сме свикнали да виждаме таблото, на 3 места и се натрапва на погледа, а истинското табло с курса е сложено зад клиента в дясно на място, което виждаш чак след като разбереш че си измамен.

Подвеждащи надписи пред обменни бюра

Да, това е абсолютно вярно, на Райко Даскалов 8 до входа на Централни хали има чейндж бюро на Филибекс ООД. Има и на Княз Александър I 50. Сега разбирам, че има и на Патриарх Евтимий 13. Доскоро стояха подвеждащите табла, визирам бюрото до Халите - 3 на брой - едно вън, едно на касата и едно в дясно до касата. Сега са ги сменили с други, но не табла с курса, а със знаменцата на съответните държави, чиято принадлежност е валутата??? Таблото с курса се намира отново вътре зад клиента в дясно! Вълкът козината си мени, но нрава не! Не свършиха мошенниците и номерата им! А ние вместо да си вършим работата и да се справяме с и без туй трудния живот, трябва да обикаляме до НАП и Икономическа полиция и Комисията за защита на потребителите, да си късаме нервите и да си губим времето, защото парите няма да си получим обратно, но за да не пострадат поне други хора. Не трябва да се оставят нещата така, защото никой няма да помисли за нас обикновените граждани, ако ние махаме с ръка и не си търсим правата! Интересува ме няма ли тази фирма да понесе някакви санкции заради тези свои действия? А за лошата репутация - тя вече е налице...

ФИЛИБЕКС ООД

И аз направих грешката да обменя валута в бюрото до Халите. Изпратих жалба до КЗП да видим какво ще отговорят.

Ох... Горките Вие... Горките

Ох... Горките Вие... Горките нас... Горките българи... За съжаление, това е положението в България! Искат от теб някакви си подробности и не толкова важни неща... Какво е толкова трудно: след като има подадена жалба и освен това и прикрепена снимка с доказателство за измама, да отидат на мястото и да санкционират извършителя, а защо не и да закрият даденото предприятие или фирма! За съжаление в България всичко е ОБРАТНО, затова всички страдат, а защо се примиряваме с всичко, а точно затова ще ни мачкат, мачкат, докато не ни унищожат!!! Играят си с нас по всякакъв начин! "Трай българино, а аз ще продължавам да се гавря с теб и да те мачкам"!

Няма да ни унищожат, защото

Няма да ни унищожат, защото са зависими от нас.

Целта не е да ни унищожат, а да ни променят. От хора да ни направят прости изпълнители, роботи, овце… Да ни накарат да спрем да мислим.

И трябва да призная в България се справят доста добре.

Ето още едни измамници на

Ето още едни измамници на главната в Пловдив ,,Рейт 200 ЕООД,,
на ул.Кн.Александър1 50 до Евроленд имат подвеждаща табела отвън а вътре зад гърбът ти са сложили с дребен шрифт друга

;)

tova ne e izmama,za da rabotqt tezi biura tova oznachava che nie sme vinovni,a ne te!!!za da obmenish pari tam ti davat dokument na koito trqbva da se podpishesh i na koito qsno pishe kolko pari shte poluchish...

Това си е чиста измама

Това си е чиста измама от морална гледна точка, а вероятно и от законова такава.

В едно нормално общество това не трябва да се случва. Но нашето е болно.
Тук животинското поведение (да измамим другарчето) се посреща с овации.

Извинявам се, че обиждам някои животински видове.

Обменно бюро ,ул.Княз Александър 1 , 50

Срам за България!
Вече никак не се учудвам , че много чужденци се `страхуват да дойдат в България, с която ние българите, живеещи в чужбина , толкова се гордеем.
В самия център на град Пловдив , на Главната улица, на броени метри от Общината съществува все още това Обменно бюро, което мами предимно чужденци и позори цяла България.
Вчера това се случи и на моя съпруг , Кимпарис Атанасиос, гражданин на Кралство Белгия.
Крайно време е да се вземат необходимите мерки.Не смея дори да си помисля , че отговорните власти в град Пловдив не са способни на това.
Диана Кимпарис

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong><font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Mark language-dependent sections with == lc == where lc (or lc-xx) is a language code, other or all.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
11 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.