Как ви лъжат в Кауфланд

Пазаруваме си и виждаме, че намалят цената на портокалите. Вземаме си три торбички с портокали, пазаруваме още 7-8 минути и се запътваме към касата, където забелязваме, че ни таксуват портокалите на старата, по-висока цена. Касиерката ни казва да се обърнем към Информация. Там, като виждат, че е станала грешка, казват, че ще ни върнат разликата в цената. След, като служителката оправя всички формалности, точно преди да ни върне разликата, нейна колежка ѝ казва, че всъщност няма намаление и цената си е старата. В това време над портокалите стои новата намалена цена. Връщаме си портокалите и си вземаме парите.

До тук добре, сгрешили са хората, случва се. На мен обаче ми се налага да постоя още известно време близо до Информация, от където ясно се вижда, че портокалите продължават да си стоят с новата намалена цена. Приближавам се до Информация и питам служителката: „Няма ли да смените цената!“, а тя ми казва, че колежката ѝ, която отговаря за това, щяла да си я смени.

Добре - казвам аз - но хората продължават да вземат портокали, мислейки си, че са намалени!
Тя ми отговаря същото.

За 20-те минути, които бях там, доста хора си взеха от „намалените“ портокали, но никой освен нас не се оплака. Най-вероятно хората не си поглеждат касовата бележка.
Вие поглеждате ли я?

Тръгнах си, а над портокалите продължаваше да виси намалената цена. След разговор с позната, която следи намаленията и купува предимно от тези стоки, стана ясно, че нерядко се случва намалена стока да продължава да се продава на старата цена. Дали това се дължи на невнимание или не е случайно?

ВНИМАВАЙТЕ, защото фирмите и корпорациите нямат морал и чувства. Тяхната единствена цел е печалбата.

Присъединете се към Фейсбук групата Измамени от Кауфланд.

Коментари по темата може да видите във форума на Розали и този на Бг-мама

Коментари

Случи се отново!

Снощи чуваме по звуковата уредба в Кауфланд, че хлябът е намален от 0.85 на 0.45 лв. Под самия хляб има етикет със задраскана старата и написана новата цена. До хляба имаше и служителка на Кауфланд, която изрично питахме: „Намален ли е хлябът?“, а тя отговори: „Да, намален е.“. На касата ни таксуват хляба на цена от 0.85 лв. От там пак на Информация, където чакахме дълго. Изредиха се 4-5 служителя, спореха какво да правят, обаждаха се по телефона. Накрая ни върнаха разликата в цената, но ние вече съжалявахме, че сме взели от този хляб.

Кажете, защо най-напред не се смени цената в базата данни и след това да се сменят етикетите и да се разгласява промоцията пред всички? В този случай няма да има ощетени, най-много някой клиент да е приятно изненадан, че му таксуват хляба на по-ниска цена. Обратно ако най-напред се рекламира намалението и се сменят етикетите, и след това се променя цената в базата данни - има ощетени - клиентите. Според мен това се прави нарочно, въпреки, че е нарушение. Обикновените служители може и да не го осъзнават, но управителят със сигурност знае! Не си мислете, че управителите са балами!
Нещата, за които говорим се санкционират:

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Чл. 20. (1) Търговецът е длъжен едновременно да обозначи продажната цена и цената за единица мярка на предлаганите в търговския обект стоки чрез етикети, ценоразписи, табели или по друг подходящ начин. Когато видът на стоката позволява поставянето на етикет, продажната цена може да се обозначи върху етикета.

Чл. 200. За нарушение на разпоредбите по чл. 15, 16, 17, 19, чл. 20, ал. 1 и чл. 21 - 29 и на наредбите по чл. 31 на виновните лица се налага глоба, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер от 300 до 3000 лв.

Това сте го забелязали в

Това сте го забелязали в Кауфланд, но не е само тази верига. Тепърва започва голямата игра на големите риби - хипермаркетите.

Замислете се,какво са виновни

Замислете се,какво са виновни служителите,след като правят каквото им разпоредят.аз сьм чакала повече от 5 мин.на витрината с обслужване,защото някаква си "госпожа"застанала пред витрината и кряка по работещите зад нея,че туй трябвало да се направи,че онуй,че някой бил на паркинга.Нали обслужването в Кауфланд се пише с главно"о".Тези хора дето работят там май наистина са "овце",да търпят такова отнушение.

Коментар

Това се санкционира, но от кой , но от кога?

И ОТНОВО!!!

Този път разликата в цената беше само 10 ст. и се зачудих дали да си губя времето, НО от друга страна защо ще ме правят на овца?

Когато със служителката от отдел козметика (жена видимо над средна възраст) вървяхме към въпросната стока тя се ядосваше, защо никой не ѝ е казал, че има намаление. Каза: „Те си ги правят тия номера, после ние сме виновни!“. Забележете самата служителка каза, че „си ги правят тия номера“. Явно става въпрос за нейните началници.
Махна намалената цена и ми върнаха 10-те стотинки.

Тогава се замислих, че съм помогнал на всички клиенти след мен, които нямаше да забележат измамата и отделеното от мен време вече не беше напразно.

И с бананите е същото

И с бананите е същото. Пише 0.99, а на касата 1.29.

Това е търговски трик ...

... и узаконена практика! Номерът е "Ако мине!!" Те се надяват на бързите реакции на касата и да не забележиш разликата в навалицата! Е, при проява на забележителност и търпение пред "информация" - пускат бонуси, но трябва да си поискаш по заплашителен начин ... например със ЗЗП или публикация в пресата. Такива като мене вече ни познават и не се налага да многословим ... просто ми възстановяват дължимата разлика. Но ... какво да кажат останалите ?!??

това неможе да е узаконена практика

когато от клиент без негово знание и разрешение се искат и се пишат повече пари на касовата бележка си е вид измама когато исканата сума не отговаря на тази от етикета

И в шуменския филиал на кауфланд мамят клиентите!!!

Около нова година бях в шумен и ми се наложи да избера бутилка алкохол за подарък - избрах отлежал български алкохол, означен на рафтовете като двадесет лева, а изрусеното турскоговорещо мимиченце на касата - явно обиграна от леля или баба на съседната каса - като ме видя, че идвам повторно направо ми обърна гръб и не пожела да ми отговори на въпроса защо на етикета пише 20 -двадесет лева парчето, а тя ме накара да заплатя двадесет и четири - етикетът за улеснение държах в едната ръка на равнището на очите й, а касовата бележка за вече заплатена стока - в другата.

След типично хепи-споц прехвърляне от служител на служител и избягване от лична отговорност за стореното най-накрая се появи някаква заместничка на управителя, който "го нямало в момента" и веднага започна да отстъпва и нареди да ми изплатят надвзетата сума обратно, за което пазя и касовата бележка, и документа за върнатия насилствен бакшиш.

Когато попитах за двете имена на касиерката - както е по закон - я тя нито имаше етикетче или табелка с надпис. нито с длъжност, никакви данни, против закона за обществените служиутели - ми беше отговорено че да, на касовата бележка може да има написано само първото име, но тя, заместничката била знаела, но определено отказа да ми съобщи, вероятно поради определени видове солидарност, които могат лесно доказани от всеки следовател в шуменското мвр. което явно е съучастие в прикриване на престъпление по служба и документално престъпление освен другите криминалности.

Реших да изчакам известно време, за да не бъда емоционален при сигнализирането, но както виждам това не било хитър селяндурски номер покрай празничната купувателска истерия, ами постоянно целенасочено поведение на множество служители в кауфланд, наричано от специализираните органи рецидивизъм.

Къде са добре заплатените служби за борба с организираната престъпност? нали за това им плащаме - да ловят криминалните типове, навреждащи на обществото. това е обществена опасност, увреждаща доверието в чужди инвеститори, и в тези трудни икономически времена е заплаха за националната сигурност.

Това ми дава правото на избор занапред да избягвам да купувам каквото и да е от магазините на кауфланд в България.

Уважавани и ограбвани жители на Шумен, Мадара, Преслав, Нови пазар и другите селища около Шумен, пожелавам на всички да заобикаляте отдалеч Кауфланд-Шумен и да избягвате да пазарувате вътре за да не ви измамят както мен и десетки други, искрено повярвали на надписите по етикетите при вземане на решение за закупуване и изненадани при надписите в касовите бележки при заплащане, още повече че наблизо има още два други големи магазина за всякакви стоки, където има и по-евтино, и по-качествено, и не мамят клиентите.

Шуменци, избягвайте кауфланд-шумен!

Недей така ве човек

Недей така ве човек,такъв голям инвеститор а пък ти призоваваш за бойкот.

И какво от това

И какво от това като е голям инвеститор? Каква полза имат хората от това?

Инвестицията, която е направил Kaufland отдавна вече му е изплатена от нас потребителите!

Не повтаряйте думичките чути по телевизора, замисляйте се малко.

Искам да споделя и моето

Искам да споделя и моето разочарование от веригата Кауфлана!
Нашето семейство пазаруваме от магазините в Ст.Загора.Много пъти ми и правило впечатление, че по някога предлагат стоки,особено собствено производство, които сякаш не са призначе ни за хора!
Но сега искам да изкажа мнение за нещо конкретно, вита баница, приготвена и изпечена от Кауфланд. Първият път баницата много ни хареса. Беше хрупкава и вкусна и затова повторихме и потретихме, но след всеки следващ път се разочаровахме! Не се усеща нито сирене, нито каквото и да е! От горе зачервена и добре изглеждаща, от вътре солено тесто!
Това ли ви е политиката, да лъже те и ограбвате хората!
Ние да не сме прасета! Срам нямате ли?

Шумен

офффф колко си зле..... Малко преовеличаваш с лъжите си, 1-во никога ама НИКОГА не е било касиер да бъде без бадж (или както по селски му викате табелка), 2-ро "изрусеното" момиче няма никаква вина за цената, тя сканира баркод, а не цена неможе да си измисли специална цена за теб, важното е че ръководителите си признават грешките и връщат парите!! Кажете ми един друг магазин който да е толкова лоялен към клиента?????

zdraveite, kasierkata nqma

zdraveite, kasierkata nqma nikakva vina.Vinoven e slujitelqt ot otdel napitki ,che ne e smenil etiketa si .Nikoi nqma za cel da laje kogato ima razlika tq se izplashta na informaciq.Prestanete s tova te ni lajat te sa obigrani smeshno e.Az rabotq v kaufland i znam kakvo e da ti kreshtat klienti zatova ,che sa izlagani .Kogato vinata e v etiketa razlikata se izplashta,kogato klienta ne e gledal kadeto trqbva vrashtame parite za zakupenata stoka.Toba e istinata.

Измамите в кауфланд

Здравейте.

Темата за вземане на повече пари в Кауфланд силно ме интересува тъй като съм една от често лъганите там. Моля всеки който прочете това и може да даде адекватен съвет да го направи защото може да бъде полезен и на други (нали все пак целта е да си бъдем полезни и да се научим да си отстояваме правата).

Та ситуацията в този (както и в повечето други) магазина е  следната: Ако на касата ти вземат повече пари от колкото в действителност си пазарувал, не си ли ощетен? Тогава какво правиш? - отиваш на информация, показваш им къде им е грешката и те какво правят - извиняват ти се и ти връщат парите нали така? Ами хайде сега по обратния ред - Ако вземеш нещо от магазина и не го платиш става така че Ти ощетяваш магазина. НООООООООО не може просто да се извиниш и да си платиш и да си тръгнеш. Ще трябва да заплатиш стоката в ТРОЕН размер и да ти наложат глоба от минимум 100лв. отгоре. Защо тогава когато Ти си ощетен от тях не ти връщат парите в троен размер плюс някакво обещетение.

Значи когато те сгрешат - ИЗВИНЯВАЙ АЙДЕ ЧАО ПАК ЗАПОВЯДАЙ, а когато клиент сгреши само дето не го питат дали си носи възелин.

Представете си колко хора има на които са им нодписани сметките, а колко от тях дори не са и забелязали.

Затова питам какво по-сериозно може да се направи, ама наистина да им мокри на гащите. Писна ми да ми се извиняват. Мисля, че трябва да си получат заслуженото. Най-малкото поне когато ТЕ сгрешат да процедират така както когато сгрешат клиентите - да връщат пари в троен размер и всякакви други санкции които прилагат към нелоялните си клиенти.

МОЛЯ някой който се занимава с подобни казуси, да помага.

Благодаря

Ето какво може да се направи

Това, което може да направим, според мен, е следното:

  • Да се подават жалби до Комисията за защита на потребителите (КЗП). Тук има писма изпратени до комисията: Писма до КЗП.
  • Да се пазарува и от други магазини. Изберете си няколко магазина, в който лъжат по-малко, ако въобще го правят. Не допускайте Кауфланд или някоя друга верига да стане монополист, защото тогава тя ще ни лъже както си поиска.
  • Да се постараем колкото е възможно повече хора да научат за това. Когато по-голямата част от потребителите проверяват цените и се отнасят съмнително към промоциите, Кауфланд ще има много по-малко възможности да ни лъже и ще трябва да промени политиката си.

За пореден път

За пореден път ми се случва обявената цена да се разминава от тази на касата. Този път става въпрос за бръснарски ножчета с цена 0,99 лв., които се таксуват на 1,19 лв.

След 7-8 минути чакане от Информация ми върнаха разликата в цената.
Направи ми впечатление, че ме питат за името ми и го записват. Така беше и с предните случаи. Недоумявам защо се прави това, но следващия път ще питам.

Случай № 5

Този път става дума за ключ (контакт) за осветление. Посочената цена беше 1,49 лв. Забелязах, че до този вид имаше и друг вид ключове, но просто реших, че всички са с еднаква цена.

Тъй като бях купил само две неща, бях приготвил и точната сума за тях. Затова още на касата усетих, че цената е по-висока. Мисля че беше 1,79 лв. Върнах контакта и казах на касиерката да променят цената, за да не се бъркат другите клиенти.

!

Добре, че не си бил в златарски магазин - там нямаше да те разберат правилно на касата. ...Ключ и контакт мислиш ли, че е едно и също?

!!

Когато бях в Кауфланд не съм използвал думата контакт.

Пиша я тук, за да разберете вие читателите, че става въпрос за електрически ключ (в който две пластинки контактуват), а не ключ за врата или сейф.

Случай № 6

При мен стана тоя номер с 2 пунша, видях че са малка цена и изведнъж нищо общо.

Добре, излъгали са те

Добре, излъгали са те окей...магазини бол..защо продължаваш да купуваш стоки в кауфланд само това не ми е ясно ?

Нямам нищо общо с кауфланд просто ми е интересно след като те лъжат защо продължаваш да пазаруваш там ?

Не са ме излъгали

Не са ме излъгали, само се опитват да го направят.

Пазарувам от различни магазини и понякога ми е удобно да го правя от Кауфланд. В тези случаи съм преценил, че ми е по-лесно да следя цената на всяка стока отколкото да пазарувам от другия край на града (примерно).

Много хора нямат възможност (защото са купили 30 продукта) или просто не им се занимава да си гледат касовите бележки.

Пиша всичко това, за да знаят и другите какво се случва в магазина. И ще продължавам да публикувам новите случаи ако има такива.

Излъгали сте се

Приятелю или приятелко, въпроса не е само да спрем да пазаруваме от там. Когато човек има права и задължения трябва да ги спазва от правна и от морална гледна точка. Нима трябва винаги да си затваряме очите - може би това ни е заложено в народо-психологията и няма скоро да се промени. Въпроса е всички да бъдат морални и коректни спрямо другите иначе в противен случай винаги ще плюем политиците, че скоро България няма да се оправи, разбира се има го и по света.

ананаси

Купих си ананас пише 2лв а на касата 4лв килото е нали е 2лв отдолу с малак шрифт 500г-2лв 1кл-4лв е кое тва кажи

ЛЪЖАТ ХОРАТА

ЗАКУПИХ ЦАРЕВИЦА КОНСЕРВА,КОГАТО Я ОТВОРИХ ВЪТРЕ ПЛУВАХА НЯКОЛКО ГЪСЕНИЦИ КОЛКОТО КУТРЕТО МИ,КАК КАК МОЖЕ ДА ПРАВЯТ ХОРАТА,ТЕХНИТЕ КЛИЕНТИ НА ГЛУПАЦИ

храните в кауфланд

Винаги когато мина покрай кауфланд и видя паркираните безброй коли се чудя на тъпоумието на нас българите. 90% от стоките са абсолютни имитации, закупени на безценица и продавани със солидни надценки. Напоследък ме втрещява кауфландското "от любов към България". По-оляма наглост от това няма. Кайма 2лв.кг., сирене 3 лв. кг.фалшиви зеленчуци, зехтини, алкохолни наптки и много други. Та уважаеми сънародници, купувайте он кауфланд и другите вериги, тровете се и пълнете бюджетите на чужди държави и джобовете на нашите управници - мутри.

марковите стоки в кауфланд

Собствениците на кауфланд са големи шегобийци. От известно време се хвалят с маркови стоки. Във въпросната верига подобни няма. Напротив -продават се най-големите буклуци събрани от разни производители. Но лошото е, че българите сме тъп народ и им купуваме сурогатите. Не купувайте от кауфланд.

Бьлгарка

Хаха мен пьк едва ли не ме обвиниха,че крада носни кьрпички понеже ми били в дамската чанта и разбираш ли в Кауфланд сьщо имали носни кьрпички.Следващият пьт да сьм ги маркирала с лепенка Кауфланд,за да не стават грешки.По голяма простотия не бях чувала и то след като един господин непрекьснато ме следеше,докато разглеждах стоките.Явно е решил,че крада,както и се оказа после на входа,кьдето искаше да провери чантата ми.Аз живея и работя в чужбина,но на такова унижение още никой не ме е подлагал никьде и в никой магазин навьнка,вьпреки че често пазарувам.Бай Бай Кауфланд и един сьвет от мен,промени си политиката,сложи културни,вьзпитани и интелигентни служители и им плащай подобаващо.Едва тогава ще спечелиш и клиенти като мен.Дотогава пак ще имаш клиенти да на нивото на овцете,които са доволни,каквото и да им предложиш.

Цените.

Първо стока я продават на тройна цена, а после я намалят наполовина. И казват, че винаги всичко било хубаво и евтино.

Селяндур мръсен гаден. Пълно

Селяндур мръсен гаден. Пълно е с отрепки от село в блока. Умирайте!!!

кауфланд

Пазарувайки в големите вериги, купувате отрови и наливате пари в други бюджети! Но нали сте овце, какво друго да правите?! Какво търсите в Кауфланд или Лидъл, евтино, друг път! Нещастници, тоест - БЪЛГАРИ!!! Да сте видели стока родно производство - НЕМА. Е, как да стане животът ни по-добър, след като изпращаме парите си в Германия, Австрия и други държави?! Продължавайте в същия дух, лумпени такива!!! Долнопробна ганювска паплач!!! Безумие!!!

Когато в жалките ви панелени, разкопани, кални, прашни "градове" протестират фермери, ги наричате селяни, нали? А те произвеждат чудни родни храни, вкусни и чисти! Е, яжте тогава на европейските "граждани" отровите, пълнете джобовете на мутри-политици и тихо моля, тихо!!!

После идва ред за общата ви култура - турски сериали, Слави, Иван и Андрей, Сървайвър и още, и още, и още....!!! Най ви приляга "Мизерствай с мен", български роби, панелени селяндури!!!

Не съм привърженик на

Не съм привърженик на големите вериги магазини. Искам да купувам стоки, наше производство! Защо обаче цените на българските стоки надвишават, понякога в пъти, цените на внасяните стоки???

Защото

Защото продуктите внесени от други държави са често некачествени и струват буквално по-малко от 10 стотинки, а на нас продават за много повече и бабките се избиват за далаверата, която е просто една отрова за целият организъм. За това.

Много просто... Много по

Много просто... Много по евтино е да направиш некачествен продукт бъкан с химия и оцветилени и вкусоподобрители. Вкусно е евтино е ! Еми яжте лайна тогава !

kaufland

Eeeee imalo i drugi bez promiti mozaci...

БРАВО

БРАВО

ПАК КАУФЛАНД

ЕВАЛА НА ГОРНИЯ КОМЕНТАР! ТАКА Е. НО НЕ САМО В КАУФЛАНД - ВЪВ ФАНТАСТИКО Е СЪЩОТО. НАЙ-СЕ ЯДОСВАМ КАТО КАЖАТ: АМИ АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ! ЕХХХХ, СМОТАН И ПАСИВЕН НАРОДЕ!!! АКО ВСИЧКИ ИЗЛЪГАНИ СЕ РАЗВИКАТ, МАЙ НА ТИЯ ВЕРИГИ ЩЕ ИМ СЕКНАТ НОМЕРЦАТА.

Културата на клиента и така наречените "измами" в Кауфланд

Уважаеми,

Имам удоволствието да наблюдавам пасмината клиенти на Кауфланд всеки ден и да се радвам на отношението им. Влизат като царе.. е то в Кауфланд всичко е позволено. Може да напсувате и касиерка и тя  все пак ще ви се усмихне и ще ви попита: "Останахте ли доволни от пазаруването?" Може да подсвирнете на минаващ служител като на улично псе и той с усмивка ще ви отговори къде е тоалетната хартия.. може да хвърлите като на просяк парите за сметката и да спретнете някой скандал заради това, че не сте достатъчно грамотни да прочетете етикета на стоката която всъшност по грешка сте взели.

Българино срамувам се като гледам в каква пасмина сме се превърнали. Не е ли по добре да се отнасяте с работещите така, както искате и те да се отнасят с вас?? Хората там не са парцали и много често дори са по образовани от намръщените клиенти влезли в магазина да избият някой и друг комплекс.. понеже само там могат...

Няма никога да се оправим... след всичко което изчетох тук се потресох от грубия селски маталитет на скандалджии и дребни душици... А нима вие които плюете да сте перфектни..? Съмнявам се.... много се съмнявам...

Аз не съм пасмина!

Няма да допусна да бъда наричан пасмина, защото изразявам гражданската си позиция!

Винаги съм се отнасял културно и любезно към персонала на Кауфланд, точно както желая да се отнасят и към мен.

Всички описани от мен случаи са реални, а това дали някой от ръководството или персонала на магазина променя цените умишлено преценете сами. Вземете предвид и думите на служителката, цитирана по-горе, която вероятно говори за началниците си: „Те си ги правят тия номера, после ние сме виновни!“.

Относно

...грубия селски манталитет на скандалджии и дребни душици...

Не знам как би реагирал един западноевропеец на подобни нередности, но българинът е прекалено търпелив, което е голям недостатък. С риск да обидя животното, той напълно обосновано се оприличава на овца. Ако има клиенти - скандалджии, то те са изключение. Масовият български потребител е тяхна противоположност.

Ти не си пасмина!

Скандалът е форма на социален контакт!Спретването на качествен скандал е изкуство.

Джо Големия

Вие в България не може да разберете, че Клиента е Бог !

относно "уважаеми" и измамите в кауфланд

ТОВА,ЧЕ СИ СЛУЖИТЕЛ В КАУФЛАНД НЕ ТИ ДАВА ПРАВО ДА СИ ЗАТВАРЯШ ОЧИТЕ ЗА ОЧЕВАДНИ НЕЩА! ТОВА Е ОБЩОПРИЕТА ПОЛИТИКА  НА ВЕРИГИТЕ. АКО НЯКОЙ СЕ УСЕТИ ЩЕ ИМА САМО ЕДНО - АМИ, ИЗВИНЯВАЙТЕ, НЯКОЙ НЕ Е СМЕНИЛ ЕТИКЕТА! НЕ СЕ ЛИ УСЕТИ, ВЕРИГАТА ПЕЧЕЛИ. А КОЛКОТО ДО ТОВА, ЧЕ ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА МНОГО ОБРАЗОВАНИ-СЪМНЯВАМ СЕ. КАТО ЗНАМ НА ДНЕШНО ВРЕМЕ КАК СЕ ВЗЕМА ДИПЛОМА, ПРЕДСТАВЯМ СИ КОЛКО СТЕ ОБРАЗОВАНИ ВСИЧКИ ТАМ...... ДАНО ДА СА ПОВЕЧЕ ТЕЗИ КОИТО СЕ УСЕЩАТ НАВРЕМЕ.

Ama naistina ste mnogo

Ama naistina ste mnogo zle!!!!!
Nie sme hora kato vas ne jivotni nishto ne vi dava pravo da kreshtite kato ludi po nas !!!!!!

ТОРБА ЗАХАР ОТ ПЕТ КГ. С МИРИС НА ХИМИКАЛИ! - ЧЕРВЕН ЕТИКЕТ

ВЕЧЕ ПОВРЪЩАМЕ У ДОМА - ЧУДИМ СЕ ОТ КАКВО - ПОМИРИСВАМ ПРЯСНО РАЗСИПАНАТА В БУКАНИ ЗАХАР ЗАКУПЕНА НА 22.04.2011 В 13:18 ОТ "КАУФЛАНД" - ВАРНА 2; ГРАД ВАРНА, БУЛЕВАРД ХРИСТО СМИРНЕНСКИ № 2. ЗАХАРТА БЕ С НАМАЛЕНА ЦЕНА - ПОД 1.00  ЛЕВА КИЛОГРАМА. ТОВА ПЪК - АКО НЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ!

Растително мляко

Мляко с растителни мазнини се продава на едно място с истинското кисело мляко, а това вече е забранено: Растително мляко в Кауфланд.

Кауфланд

Магазинът е една голяма пумия ! Казвам го като работещ там, бедна ви е фантазията колко се облагодетелстват тия висшестоящите, за сметка на служителите! За мен тази верига е една голяма пародия!

ха,пьк колко интриги вьртят

ха,пьк колко интриги вьртят

Кауфланд

Абсолютно вярно! Заплатите които ни дават там като цяло са пьлна мизерия. Германците печелят а ние мизерстваме!

Кауфланд

Здравейте! правя една разработка за Кауфланд, относно вътрешномагазинното позициониране на стоките и разпределението им на рафтовите пространства, и имам нужда от малко помощ, относно някой препоръки, предложения, критики, хвалебствия и подобни свързани с разположението на стоките в магазина. Ще ви бъда благодарен, ако помогнете с някое мнение!

И при мен се случи купувам на

И при мен се случи купувам на детето си Батъл страйкър за 9.99 лева отиваме на касата ми излиза 14.50

Случай № 6

Вчера, трапезната вода San Terra беше с обявена цена 1,82 лв., а на касата се таксува 1,85 лв. За петте води, които взех това са 15 стотинки. Наистина бързах иначе нямаше да оставя и този път да ме измамят.

Продължавам да се учудвам колко често се случва това. И с всеки следващ случай се потвърждава тенденцията.

Само веднъж ми се е случвало обратното - обявена по-висока цена, на касата да се таксува по-малко, и това беше с предстояща промоция.

Обаче за по-високата цена,

Обаче за по-високата цена, която е била обявена, а са те таксували по-малко нищо не споменаваш?????!!!! Просто уникално!!!!!

На мен ми се е случвало

На мен ми се е случвало обратно - взема си нещо на по-висока цена, но докато стигна до касата обявяват по-ниска цена и ми таксуват продукта по ниската цена. В магазина можеш да върнеш всичко което не те удовлетворява като покупка. Веднъж се оказа, че съм взела по-малък номер чорапи и когато се оказа, че артикулът е изчерпан ме попитаха искам ли го ги върна. Къде другаде го има това???

В нормалните магазини

Къде другаде го има това???

Предполагам, че в нормалните магазини на запад, а вече в някои и в България.

В магазина можеш да върнеш всичко което не те удовлетворява като покупка.

Това твърдение е много пресилено и не звучи обективно. Разбира се, че НЕ можеш да върнеш всичко, което не ти хареса. Всъщност ако беше така магазина щеше да фалира, защото постоянно щяха да идват хора, които искат да върнат некачествени стоки. smiley

Срещу КАСОВА БЕЛЕЖКА всичко е

Срещу КАСОВА БЕЛЕЖКА всичко е възможно

По - голямата част сте

По - голямата част сте АБСОЛЮТНО ГЛУПАВИ! Дори няма да ви обяснявам защо!

steely

Напоследък са станали още по-нагли http://blog.nk-support.eu/blog/2011-08/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B8-%...

хипермаркетите и клиентите им

Като бивш служител на друга верига, не Кауфланд, мога да ви кажа, че разликата между цените на една и съща стока е следствие от недобра комуникация между персонала и недоглеждането на някой оператор. Но да искаме добро обслужване, хубава обстановка, всичко да ти е на едно място и после да се плюе по тези хора - ами тогава защо не пазарувате в пародиите на хипери като Т-Маркет, Пени или Лидъл??? Това, че побългаряваме всичко е само в наш ущърб.

Разликата в цените

Разликата в цените може да е следствие от различни неща. Това, че във Вашия случай е следствие от недобра комуникация, не означава, че навсякъде е така :)

Между другото, коментарът Ви е в стил „да оплюем другите, за да си направим реклама“.

Споменах ли, че Kaufland и Lidl са на една и съща компания?

Kaufland Lidl

Ти явно нищо не разбираш, щом

Ти явно нищо не разбираш, щом за теб ЛидЪл е пародия?!

Качеството на сирене "Родопско чудо"

Преди една седмица от KAUFLAND кв."Надежда" в Столицата купих сирене "Родопско чудо" на цена 6,90 лв. за кг. Много ми хареса и затова днес реших, че пак ще купя от тази марка. Учудването ми беше много голямо, когато се прибрах в къщи. Същото се оказа неузряло, тъй като е меко, силно оводнено и осолено. Цената отново е същата 6,90 лв. за кг. Питам, докога ще ни мамят в тази търговска верига. Ако има контролни органи в България и четат нашите писма, очаквам да реагират. За мен това е чиста измама. такова сирене е некачествено и влияе нездравословно. И накрая, позволете ми да Ви кажа, че разбирам от сирена, тъй като в "оплютия" социализъм работих в предприятие за производство и съхранение на млечни продукти и не ни се разрешаваше от ДВСК да пускаме на пазара неузряло сирене.

Питам, докога ще ни мамят в

Питам, докога ще ни мамят в тази търговска верига.

Винаги ще го правят. Това е идеята на пазарната икономика :) Няма как да има богати ако няма бедни, а бедните всъщност са измамени - за труда им се заплаща много по-малко от реалната му стойност... или пък те плащат дадена сума за стока, която струва многократно по-малко.

Ако има контролни органи в България и четат нашите писма, очаквам да реагират.

Така няма да стане. Контролният орган си взема заплатата (между другото Ние му я даваме) и не му пука за нас. Ние трябва да го накараме да си гледа работата, а това може да стане с протест или бойкот - спираме да плащаме данъци. Второто действие би имало невероятен и бърз ефект, но само ако го направим ВСИЧКИ ЗАЕДНО. За да го направим заедно трябва да има организация и комуникация помежду ни - неща, които тази статия до известна степен може да постигне...

Имат ли право да налагат глоба???

"Ще трябва да заплатиш стоката в ТРОЕН размер и да ти наложат глоба от минимум 100лв. отгоре."

Това е цитат от по-горен пост. Според член кой, алинея коя от закона веригата магазин налага глоба, дори при нарушение от страна на клиента? Аз лично съм свидетел на такава ситуация - Кауфланд институция ли е, за да си определя някакви вътрешни закони, свързани с потребителите? Да, може да има санкции за служителите, установени с вътрешен правилник, но за клиент??? Дано някой се включи с отговор, за да помогне при решаване на казус.

Имат ли право да налагат глоба???

И АЗ ТОВА ПИТАМ С КАКВО ПРАВО НАЛАГАТ ГЛОБИ?

ГЛОБИТЕ

Betrüger!
Killers auf dem bulgarischen Markt und Produkte!

ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА НАЛАГАТ ГЛОБА

естестевено , че имат право.Отнася се за клиенти , които крадат .И става дума за стоки, чиято стойност е повече от някакви си 3 ст. ,за които толкова пръхтите.Вие сте едни тесногръди комплексари, които на собственото си работно място се кланяте и не смеете да кажете нищо и със сигурност не си вършите добре работата ,обаче давате оценка на други без да сте наясно с нещата.Клиента има права , но и задължения.Като да се държи вежливо, да отговоря на поздрава, да не рови все едно е на битака, да пази чуждата собственост и ДА НЕ КРАДЕ.

Няма да пазаруваме в Кауфланд

Няма да пазаруваме в Кауфланд

магазина и гафовете му

1. има много развалени продикти като:гранясали фъстъци,мухлясали десерти,развалена риба...
2. същото с цената купуваш крем на акция за 5.69,а плащаш 6.00лв
даже веднъж ще се удивите,но имаше гарги иврабчета в капан,после им звъннах и те ми казаха не се гевези детенце,но после ги махнаха.А пък веднъж купих си нещо скъпо около 23лв и до едната касиерка имаше друга и едната каза
-няма ли да и дадеш талон?
-не,не и трябва!-и не ми дадоха.

ужасен магазин,но с хубави намаления

Потвърждавам, че има гранясали продукти.

Потвърждавам, че има гранясали продукти.

На мен ми се случи с лешниците, цената на които е към 12-13 лв. Когато ги очупих вкъщи, повечето се оказаха мухлясали. От тогава не съм купувал лешници от Кауфланд.

Друго интересно нещо е, че тези лешници, като че ли са обработвани топлинно, въпреки че ги продават за сурови. Суровият лешник има по-различен вкус. Може леко да са облъчени с микровълни (в микровълнова фурна имам предвид).

Сигурно ще се намери някой плебей да отбележи, че по този начин Кауфланд ми спестяват печенето. Аз обаче държа ги ям единствено сурови.

КАУФЛАНД

Betrüger!
Killers auf dem bulgarischen Markt und Produkte!

рекламните вестници

А аз искам да попитам рекламния отдел на този хипермакрет - До кога ще пълните входовете и пощенските ни кутии с вашите рекламни вестници? До когат вашите хора, които разнасят рекламите ви най-нахално ще се "вмъкват" в частната ни собственост и ще замърсяват? Много държа да получа отговор на този въпрос....... Вие други начини на реклама не познавате ли? А уж сте немски хипермаркет...... В европа такали се рекламира. Извинявамсе за грубия израз, но това граничи с простащина - някъкви нахални до безбожие лелки звънят и се вмъкват във входовете на блоковете и пълнят пощенските ни кутии с вестници... Господа пощенските кутии са за писма, не за рекламни вестници.

Трябва да можеш да се отпишеш

Трябва да можеш да се отпишеш от получаване на рекламната брошура (това реално не е вестник), като идеш в най-близкия магазин на Кауфланд и кажеш на информация, че не искаш да получаваш повече реклами по пощата.

Пиши какво е станало.

Случай № 7

Цената на „глави целина“ беше 0,69 лева/кг. Когато ги претеглихме, на етикета пишеше 0,89 лева за килограм.

Съобщихме на служител и промениха цената в системата си.
След малко ги претеглихме пак и този път цената на етиката беше правилна.

Ами хората преди нас, които не са забелязали грешката?
Те са направили дарение на Кауфланд.

еми не пазарувайте от

еми не пазарувайте от кауфланд кво се оплаквате и пак та ходите пфффффф :@:@:@

 

Кауфланд Пловдив Южен

А аз съм забранил на жената официално да купува от там мляко и млечни продукти! Кисело мляко - ден след закупуването (седи у нас в хладилника на 3 градуса) вкиснало, а до крайният срок още 5 дена! Така няколко пъти! Чудно как/къде ги съхраняват?!!? Санитарни органи няма ли? Прясно мляко 2 пакета - варим първият, пресече се (съд с двойно дъно с вода). Викам нещо сме се забавили, слагаме 2-ят - същото....е?! Пари на вятъра+риск от натравяния и т.н. Ами ако е за малко дете?!?!

Вкиснало мляко КуХланд

Понеже и аз не пазарувам млека от Кухланд, никога не съм.
Моля каже те кое /марка/ е вкисналото кисело мляко - това може, подчертавам МОЖЕ, не е сигурно, но да е единственият "жив" и качествен продукт в КуХланд.
Едно време когато киселото мляко се продаваше в стъклени буркани се вкисваше за ден-два понеже беше истинско, дори продавачките дупчеха капачките с иглички, защото иначе се надуваха.
Сега киселото мляко стои в хладилника месец и нищо не му става, сигура няма нищо живо там.

а пък като ви се пресече млякото го занесете обратно, аз веднаж си купих от Лидл 3 пакета, и беше пресечено, дори без да се вари, върнах им 1 цял, 1 отворен да си вземат проби, и без този който изхвърлих - върнаха ми парите и за 3-те без никакъв коментар.
Съответно това мляко няма да купя никога повече.

Млякото е растително

В сегашните „млека“ има растителни мазнини - примерно олио или палмово масло. На опаковката трябва да си пише, за тези които могат да четат. Може би затова не се вкисва.

Преди 1-2 години някакъв министър си правеше реклама по телевизията, като се разхождаше в магазините и проверяваше дали „млечните“ продукти от мляко и тези от растителни мазнини са на отделни рафтове. Явно е имало наредба, която изисква това.

Ето един случай с млеката и органите: Растително мляко в Кауфланд.

КАУФЛАНД

ОБСЛУЖВАНЕТО Е НА ДОБРО НИВО. НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ИМА И ДРУГИ МАГАЗИНИ!

КАУФЛАНД

ОБСЛУЖВАНЕТО В ТАЗИ ВЕРИГА ТРЯБВА ДА Е НА МНОГО ВИСОКО НИВО ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВИ ЗАПЛАТИ ВЗЕМАТ? А КАКВО ОТНОШЕНИЕ ИМАТ КЪМ КЛИЕНТА КОЙТО ИМ ДАВА ПАРИТЕ!!!

Относно цената на бадемите на „КРОНОС“.

М-Н във Видин: Коригирйте си цената!!!
Ще сезирам КЗП. Бъдете коректни - ако не ви се работи съвестно - има опашка от безработни!!!

Всички

Когато се научите да четете целият етикет /а той не е никак голям/ ще знаете за какво колко ще заплатите на касата!!!

В Кауфланд работят хора като вас, който също са клиенти на магазина... Има ли някой да каже, че неправи грешки в работата си? Вкрайна сметка Ви се дава касов бон - ако някой иска да Ви излъже няма да Ви даде касов бон. Това, че повечето хора не четат етикетите и касовите бележки си е техен проблем.

Повечето клиенти в Кауфланд /сигурна съм,че и в другите вериги магазини е така/ като влязат в магазина си мислят, че са единстевини и неповторими. Какво нагло поведение съм виждала от клиенти... към служители - уникално просто!!!

Истината е, че трябва да бъдем малко по-добри. Не да показваме животинското в себе си. Българина има странен манталитет - никога няма да станем европейци /нищо, че България съществува много преди Европа/, защото петстотинте години имат своето влияние...

Тук се сещам за една случка, пак за справка на цена - докато чакаме колежката да провери /оказа се, че всичко е както трябва с цената/, българин и англичанин си говорят и българина обяснява колко шибани сме били българите... Нима за няколко месечният престой в Англия, този "шибан" българин е станал АНГЛИЧАНИН???

Когато се научим да изслушваме децата си докато ни говорят. Когато се научим да си взимаме шофьорските книжки с изпит, не с пари под масата. Когато се научим да казваме "Добър ден" и "Довиждане", а не да отговаряме с "Даааа". Когато се научим да уважаваме хората около нас - и още много дребни "когато....." може би ще бъдем истински хора, знаещи как да кажат, че имат проблем и искат той да бъде решен...

Тема за българина

Мисля, че трябва да отворим отделна тема за българина, защото много от коментарите избягват същността на проблема: „Как ви лъжат в Кауфланд“ и говорят за манталитета на българина.

Проблемите в Кауфланд съществуват независимо от клиентите.
Дори най-примерният гражданин на Европа да дойде в нашите магазини Кауфлад той ще се сблъска със същите проблеми - обявена промоция за стока, която на касата се таксува на редовна цена.

enieto

faliraite b golemite verigi prodavat boklycite na darjavite sas

Как ви лъжат

Не мога да разбера - не схванахте ли. Това е бг.

Аз съм работила и във верига и в квартален магазин - еднакво е - в последните има тварде нисък контрол всеки ден се мият и киснат стари колбаси, с маркер се поправят дати с изтекал срок 'хляб се слага по пода зарежда се зеленчук и със същите ръце се пипа сирене и маслини често няма санитарен възел -хигиена - от зле по-зле.

Изобщо - търговията в бг - отражение на целия останал живот!!!!!

kaufland

Zdraveite, iskam da popitam dali nqkoi znae kakvi sa globite v Kaufland, tai kato nabediha edna moq priqtelka, 4e e otkradnala stoka ot magazina, zaplati q v troen razmer, no i iskaha i 100 leva globa, ako ne plati 100-te leva kakvo sledva

Сокчетата ВВВ

Kак ви лъжат в Kауфланд

Пазарим си и виждаме, че намалят цената на портокалите. Вземаме си три торбички с портокали, пазарим още 7-8 минути и се запътваме към касата, където забелязваме, че ни таксуват портокалите на старата, по-висока цена.

На мен ми се е случвало със малките сокчета на BBB на които пише че са намалени на 19 стотинки но ми ги таксуваха на 61 стотинки. Това го забелязах в колата вече като бяхме тръгнали.

Същата болежка....

Закупих си луканка от 10,69лв/кг. Цена и на щендера и на етикета от задната страна на луканката. На касата се оказа 10,99лв./кг... Това го видях чак в къщи.... Хареса ми /луканката де/ и днес отидох за още. Гледам цената дет се вика 3 пъти и смело грабвам 3 бройки. Както се сещате.... сигнал на касата, после на информацията, после ОТЕГЧЕНА служителка /четейки по-горе мненията, явно защо/ отива да провери и изведнъж се оказва че цената била 10,99.... Отивам Аз до щанда и... етикета с цената променен!!! И в бързината намачкан като трамвайно билетче! Искам да дойде управител защото вече почват да ме правят на глупак а ОТЕГЧЕНАТА особа започва да ми обяснява как аз съм в грешка и т.н..... Чакам управител а НЕЯ я няма... След което ОТЕГЧЕНАТА особа ме информира че Нейно Величество Управителката имала проверка от ДНСК, и не можела да дойде, да отида да си взема стотинките от информацията а Тя пък нямала време да се занимава с глупости.... Врътна се и си влезна в склада..... Онемях от тона и поведението и. Мисля че беше на някакви хапчета за смелост, защото съм около 100кг, добър по душа, интелигентен, но физиономията ми е малко криминална.. Пак на информацията от там получавам телефонна слушалка и Нейно Величество ми обяснява че имала интервю и не може да ми обърне внимание... Казвам и аз че така нещата не стават, пък камо ли по телефона, а от другата страна- мълчание. Осведомявам я за негативите, извинявам се на служителките на информацията за престоя при тях, взимам си учтиво върнатата разлика в цената и осъзнавам колко елементарен и дребнав съм бил...... 29ст.?!!

Дефектни стоки на промоция...

Пазарувам изключително от Кауфланд-Кюстендил, защото ми е удобно и изгодно.Винаги проверявам съответствието на касовия бон.Случвало се е нееднократно да правя рекламация за качеството на стока при дефект проявен в гаранционния срок,при моя преценка за несъответствие между потребителските качества и цената и да заменя стоката или да получа парите обратно.Дори съм получавал извинение под формата на 1 лев при откриване на стока с преминал срок на годност.В общи линии не мога да кажа,че съм недоволен от обслужването в магазина.Като недостатък бих посочил продажбата на явно дефектни стоки на щендерите за промоции.Например срещал съм полу-разглобена машинка за сладолед,разкомплектовани и счупени зарядни устройства,счупени домакинси съдове и празни и дефектни пълнители за принтер. Наистина цените са намалени,но дефектите правят стоките неизползваеми, т.е.боклук. Когато стоката е опакована това не се вижда веднага, а когато клиента вкъщи го забележи е разочарован, недоволен че трябва да го връща.Като правило рекламациите се признават.
Бих посъветвал купувачите да не пренебрегва правото си на рекламация,както и винаги да преглеждат стоката на място, а да не се доверяват само на лъскавата опаковка.

Вижте аз работех във

Вижте аз работех във варненски кауфланд. Относно намаленията НЕ ГИ КУПУВАЙТЕ.

Да ви кажа накарахе ме да събирам разсипани бадеми от земята да ги пакетирам някак си и да ги намаля. А хората се избиха да ги купуват, само ако знаеха.

За хляба намалението се прави но се оставя на главна каса а те го вкарват в системата, но бързо ще стане ако искат и затова стават тези неща. От там си купувам само нехранителни неща да не се отровим, знаели човек.

Олеле

Прочетах всички коментари и направо ме изумява всичко написано. Кауфланд е магазинът, от който пазарувам редовно и вече ще гледам за несъответствия меджу обявено и заплатено и т.н. Случвало ми се е веднъж два пъти да виждам такава разлика - но вече съм си била в къщи, но явно това са си практики в големите вериги. Благодаря на всички, които са дали примери - за да можем да внимаваме повече - на този етап само това ни остава /време и пари за съдебни дела аз лично като една средно статистическа българка - нямам/.

В Лидл няма тоалетна

В Лидъл (Lidl) Кърджали няма тоалетна.

Попитах охраната, къде е тоалетната, а той ми отговори: „Тук нямаме тоалетна“.
Горките хора, сигурно ходят с катетри по цял ден.

Винаги съм си мислел, че големите магазини са задължени да имат тоалетна.

В Лидъл в Харманли обаче съм ходил до тоалетна. Там служител на магазина ме вкара в една стаичка, от която се стигаше до едни много хубави тоалетни.

Относно WC

Лидъл е за едене, не е за сране!

кауфланд

Тук хубаво всички се оплакват от това как са били излъгани с няколко стотинки, до левче за някакви стоки, но някой замислял ли се е колко е лош българският клиент. Не е редно и не е нормално да влезеш в магазина и да се правиш на единствен и неповторим. Нормално ли е според вас деца видима възраст 10- 12 години да се возят в количките. Нормално ли е според Вас да си похапвате вафлички и разни други вкусотийки, да си пийвате редбулче и след което да захвърлите опакофките някъде между регалите и ни лук ял, ни лук мирисал. Нормално ли е според вас, Уважаеми клиенти, да се намира месо от витрината с обслужване сложено ей така в една тенджера на отдел Домашни потреби. И то да се открие едва когато засмърди, защото не си мислете, че всяка вечер се поглежда всяка тенджера по отделно за наличие на външни неща в нея. По добре го върнете на каса или на информация, отколкото да го оставяте ей така, където ви падне! А дали е нормално да се слага хляб, кисело мляко, прясно мляко и други неща в минусовите витрини в отдел Замразени. Ми според мен не е! Но това го прави Уважаемият клиент. И за него това е нормално! И още нещо правете разлика между стока на промоция и стока, която е намалена заради изтичащ срок на годност. Специално в Кауфланд, всеки артикул има определен остатъчен срок, през който стоката трябва да се намали и продаде, в противен случай се бракува. Този срок е съгласуван с вида на продукта и времето, през който той може да се консумира до изтичане на срока му на годност. Но той не се продава на редовна цена и никой не е задължен да го купува, това е проява на собствено волеизявление. Факт е, че има хора само това следят - намаленията. И не на последно място - уважаеми клиенти, четете етикетите. Там ясно е написано кой продукт колко струва - като го сравните с наименованието на продукта и ще разберете цената. Но понякога на българина му е изгодно да каже че е видял еди си кой продукт на по ниска цена, но както обичам да казвам - той гледа етикета, но не го чете. Фрапиращ случай е с яйцата, мястят ги както си искат и после ама аз ги видях на тази цена и се карат и викат на информация, че да ги чуят всички. И като ги чуят какво - това се казва избиване на комплекси. Това не е нормално поведение. Приятно пазаруване в Кауфланд!

Не поставяйте под общ знаменател всички клиенти!

Моля Ви, не поставяйте под общ знаменател всички клиенти!

Повечето от тях не правят нещата изброени по-горе от Вас, но въпреки това страдат от действията на магазина, посочени в коментарите тук.

Или казвате, че Кауфланд си отмъщава на редовния клиент заради постъпката на някой простак, сложил месо в тенджерата?

Не поставям всички под общ знаменател.

Факт е обаче, че много малък процент от клиентите се срещат с подобни неточности, и обикновено те са едни и същи. Съгласете се, че в такъв голям магазин се случват и такива грешки, при което на никой не му е отказано да се върне разликата в цената, стига да си я е поискал. Но понеже българина е свикнал все да крещи и да се оплаква, за да могат всички да го чуят сме на това дередже. Факт е също, че всеки ден из магазина се намират разхвърляни стоки, които не са на мястото си, и с което тяхното бракуване е неминуемо след тяхното намиране. Мислите ли, че едно кисело мляко след като е престояло половин ден някъде из чорапите става за мляко после. Ми разбира се, че не. И не мисля, че един и същи клиент го прави всеки ден това нещо, но в тълпата ходи ги виж кои са. И за последно Кауфланд, не си отмъщава на клиентите по този начин, грозно и жалко е. Аз съм на мнение обаче че и клиентите трябва да разберат, че там работят хора, а не роботи.И както искат добро отношение към тях, така и трябва да се отнасят към служителите! Благодаря!

Мляко - не, но сирене…

Мислите ли, че едно кисело мляко след като е престояло половин ден някъде из чорапите става за мляко после.

За мляко - не, но за сирене може и да става.

Мисля, че разумният читател си прави изводите.

Искрено се надявам изказаното

Искрено се надявам изказаното от тебе по-горе мнение да не е позиция на "Кауфланд", а твои лични "умомислозаключения", разбъркани, възможно от дългото ти стоене на течение в някой склад на магазина и затова си позволявам да им направя един разбор, като с това ти помогна да ги видиш отстрани,колко са нелепи и да коригираш ценностната си система, което, безспорно, би ти било от полза в живота. И така:
Казваш :
"Тук хубаво всички се оплакват от това как са били излъгани с няколко стотинки, до левче за някакви стоки, но някой замислял ли се е колко е лош българският клиент."
Отговор:
Оплакват се покойниците, а хората се възмущават и протестират. С отрицателните явления в нашия живот, каквото е и измамата човек трябва да е непримирим! Дори да е за една стотинка само измамата е несъвместима с нормалните човешки отношения. Тя влиза и в наказателния кодекс като престъпление за което се предвижда "от - до". Ти си тръгнал да я омаловажаваш
Клиентът си е клиент и може да е лош единствено когато премине в другата категория - на крадците. Във всички останали случаи той е клиент и е винаги прав. Може да бъде разсеян,замислен, взискателен, дори груб без основание, но е клиент и е винаги прав. И знаеш ли ти защо ? Защото плаща. А от тия пари живееш не само ти и колегите ти от магазина, а на тях се крепи и благосъстоянието на западното общество. Убеден съм, че началниците ти в "Кауфланд" това са ти го набивали в зелената ти кратуна, но явно "не увираш" и ако те разберат кой си моментално ще те изритат на улицата, защото им уронваш устоите.
Как може да наричаш с пренебрежение стоките в магазина „някакви си” . От тях магазина печели. Те са нещо свято за търговеца.
Трябва да коригираш отношението си възможно най-бързо, ако искаш да запазиш работата си.
Какво е „българският клиент” и как го разбираш ти?
Българският клиент трябва ли непременно да е българин?Един американец, от руски произход, живеещ временно в Англия, дошъл на почивка в България като влезе във варненският „Кауфланд”, например, да си напазарува български клиент ли е?
Не ги разбираш нещата.
Всичките тези твои глупости дотук се съдържат само в едно твое изречение!?! Би трябвало вече да те е срам.
Продължавам нататък.
Второ изречение:
"Не е редно и не е нормално да влезеш в магазина и да се правиш на единствен и неповторим."
Коментар:
Тук направо обираш точките!
Как да не е редно и нормално да влезеш в магазина?!?
Всеки човек е единствен и неповторим! Дори ти.
Трето изречение:
"Нормално ли е според вас деца видима възраст 10- 12 години да се возят в количките."
Коментар:
Напълно нормално е стига да ги придружава възрастен човек. Между другото - в края на въпросителните изречения не се слага точка. Това вече не е нормално.
Четвърто изречение:
"Нормално ли е според Вас да си похапвате вафлички и разни други вкусотийки, да си пийвате редбулче и след което да захвърлите опакофките някъде между регалите и ни лук ял, ни лук мирисал."
Коментар:
Как да не е нормално да похапваш вафлички и разни други вкусотийки? Та те са за ядене!
Опакофффффките са за изхвърляне и е нормално да ги изхвърлиш.
За редбулчето не знам.Според мен е вредно за здравето и не трябва въобще да го произвеждат.Много хора не ядат лук и дори не го миришат. Смятам, че това си е напълно нормално.Пак не си сложил въпросителен знак в края на изречението. Това не е нормално.
Няма да ми стигне мястото да продължавам разбора. Остави си тел.номер да ти се обадя и да те упътя по-нататък.

лелеееее аз си мислех че само

лелеееее аз си мислех че само аз ги забелязвам тия неща даже жената вика че съм се вманиачил а аз просто имам феноменална памет да помня цифри и като се сетя за обевената цена на някоя стока и като видя каква е маркираната ме хваща яд че по този баламски начин се мъчат да си избият премиялните

Номерата със сиренето

Кауфланд Кюстендил. Получавам рекламният вестник и виждам: сирене овче /без означен производител/ на цена 6.99 лв. за кг. Купувам триста грама за опит. Да, добро е. Решавам на другия ден да си купя повече. Купувам си. Продавачката ми отмери едно парче, около 0.8 кг. и едно 0.2 кг. Добре, ама като си отидох в къщи се оказа, че това няма нищо общо с купеното предния ден. Даже двете парчета бяха различни, но направени от палмово олио. Същият опит имам и с месни продукти и др. подобни боклуци продавани във въпросния магазин. Да не говорим пък за електроуредите, които се продават там. Пълна порнография.
За това апелирам към българските граждани, мислете когато пазарувате в измамната немска верига. Качеството на стоките е под всякаква критика. Да не говорим пък за обявените цени на щандовете и реалното таксуване на касите.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Това е една криминално проявена верига от магазини, които тровят хората с вредни за здравето храни и други нискокачествени продукти.
Обяснението според мен е следното: Корупция сред контролните органи- агенцията по безопасност на храните, РЗЦ, икономическа полиция и др. Но е крайно време, ако има боко държава някой да обарне внимание.

kifla takava,bilo razli4no

kifla takava,bilo razli4no sireneto,kakvo sa ti vinovni horata

kaufland

zdraveit mili hora prestanete da pishete komentari za tozi kaufland kato ne vi haresva prosto vlezte vav vashata toaletna i pazaruvaite ot tam ne e nujno kato nevie priatno da komentirate daden obekt kaufland spored men e nomer 1 nikoga ne sam imal problemi sas nishto tovache nqkoi se opitva da primamva horata sus tezi komentari si gi zapazete za vas i vse pak uvajaemi klienti znaite che kaufland e hipermarket nomer 1 i vinagi sa korektni vuv vsichko za razlika ot mnogo drugi magazini ivan ot pazardjik

kato ne vi iznasq za6to

kato ne vi iznasq za6to pazaruvate v kaufland otidete vav veriga v koqto smqtate 4e nqma da vi lajat no ne mi se vqrva da sa6testvuva takava !!!

ПРОВЕРЯВАЙЕ ЦЕНАТА

Хора има едни устройства в Кауфланд ,те са точно за това да си провериш цената и да си направиш сметката ,за да не те излъжат! За съжаление в този комерсиален свят всеки лъже :( !

чуждите вериги

Не са виновни чуждите немски или австрийски вериги, виновни сме си ние българите. Можете ли да ми кажете поне една българска община, която да е построила на своя земя /общинска/ един търговски обект в който всички родни производители да могат да предлагат продукцията си? Аз не зная за такава. Много ли е скъпо? Така ще имат пазар родните производители, без да бъдат изнудвани от търговската верига за отстъпки промоции и тем подобни, а и ние потребителите ще можем да си купуваме родни хубави продукти.

критиките за супермаркет Кауфланд

Чудесен супермаркет с приемливи за обикновените хора цени. Не ходя в другите супермаркети, защото са с много завишени цени на хранителните продукти. А този който непрекъснато по всички форуми се оплаква от "боко" да отиде да пазарува във великия съветски съюз и да си затвори завинаги голямата си уста.

захарта

Отивам на щанда за захар и гледам захарта е в едни найлонови пликове по 12бр. в плик с единична цена за 1кг.-1,69лв. и друга табела, че 1 човек може да си купи максимално 6 бр.Питам една служителка от магазина какво значи този надпис - 6 броя - мога да си купя максимално 12бр.пликове по 6кг. или 6кг?Тя не можа да ми отговори и аз си взех 2 плика (по 6кг всеки) в края на крайщата ще си плащам на касата, не крада.На касата ми казаха да оставя единия плик - нямал съм право и било написано на табелата.Това ме ядоса, защото там пишеше, че може да си купи по 6 бр. на човек (ние бяхме двама), отидохме със една служителка да видим какво пише и тя гледа табелата и най-нагло ми обяснява че 6 бр. значавало 6 кг.На въпроса ми, защо не е написано 6кг вместо 6бр. за да не е въпрос на тълкуване, тя си твърдеше, че това е така. Чудя се това ли е нивото ма компетентност в този магазин? Толкова ли разбират от български език? Мисля си, че трябеаше да се извинят и да си корегират табелата, но не би. На другия ден (25.06.2012г.) нищо не бе корегирано - чакат следващия скандал. Това е кауфланд!?

захар

Сега вече не е 6 бр. (кг.) а са го смъкнали на 3 ... само че никъде около захарта не го пише, ами го разбрах чак на касата, когато една приветлива и усмихната госпожица му заяви че мога да взема само 3 кг. захар и че трябва да оставя останалите 12 кг. Е да, ама на мен ми трябват 15 кг. и не съм длъжен да обяснявам за какво, просто ми трябват 15 кг. та след като не ми се даде конкретен отговор, върнах всички стоки (не само захарта) на стойност над 50 лв. след което подадох оплакване на информация и се заканих да не стъпвам повече в този магазин.

Как ни лъжат

С всико съм съгласен.Но ще ви кажа един случай. На касата съм и влизам в спор с касиерката, с цел да зашитя интереса си.Всъщия момент цялата опашка в хор ревна, че бавя опашката.Това е гнусния българин нали мен не ме лъжат,на другите майната му.

Манго

За да ревне в хор цялата опашка, значи не си бил прав и си се заяждал с продавачката. Явно ти си гнусния българин. На мен ми е все тая - аз съм циганин и мен не ме лъжат нито гнусните българи, нито мазните турци. От арменците малко ме е страх... да не ме излъжат

Не съм съгласен

Това, че цялата опашка е ревнала не означава, че човекът не е бил прав.

Тази същата цяла опашка може да изхърли опаковките си от понички на пътя, и по вашата логика излиза, че ако аз изхърля обелката си от банан в коша, няма да съм прав.

Вашият коментар не е по-малко расистки от предишния.

Манго

Вие, или сте същият човек, или негов познат.
Все едно.
Убеден съм, че ако сте на опашката ще ревете най силно, а ако сте на касата - като магаре, каквото сте си, защото сте необразован и като прост човек ще потърсите изява чрез рев - силен, сърцераздирателен, дори възможно със сълзи, но безсмислен и за ваше сведение, будещ обикновено не съжаление, към което се стремите, а смях и презрение...
След като цялата опашка е ревяла, а не само някое истерично магаре - като вас двамата, значи опашката не е ревяла (реват магаретата), а се е възмущавала от магарешкото поведение на авера ти. Опашката на касата, за твое сведение не е опашка на магаре, а съвкупност от хора, които за да са единодушни, всичките, до един - значи са прави те, а не магарето до касата.
Питам те, кой нарича българите "гнусни българи". Отговарям ти - само магаретата.
Това за обелките, което си го писал е демагогия. Понеже си магаре няма как да ти го обясня на твоя език, затова ще ти го кажа на български - малоумщини.
Расизъм!
Къде чу тая дума?
Модерна дума е, но знаеш ли какво означава?
Първо помисли с магарешката си глава, после пиши по форумите.
По опашките може да си ревеш колкото си искаш, но внимавай да не попаднеш на някои селяни, защото те се оправят с магаретата много лесно - с камшика.
Нарочно употребих думата магаре многократно, защото ти от написаното от мен само нея ще разбереш... И може би думата камшик.
За твое сведение - нито написаното от мен, нито написаното в по-горния коментар(не в твоя) съдържа елементи на расизъм. Не са расистки коментарите. Може би - малко дискриминационни, но това е друга тема. Не е за магарета.
Упътих ли те?
Ако не съм успял - търси Алито от Перущица!

Радвам се

Радвам се, Али, че имаш досъп до Интернет и уменията нужни, за да си комуникираме. Разговорът винаги помага.
Съветвам те да бъдеш по-критичен към себе си.
Ти мина на 'ти', затова и аз така продължавам.

Вие, или сте същият човек, или негов познат.

Ако се беше вгледал по-добре в информацията за коментара ми, щеше да забележиш, че не съм същия човек. Не знам кой е той.

За твое сведение - нито написаното от мен, нито написаното в по-горния коментар(не в твоя) съдържа елементи на расизъм. Не са расистки коментарите. Може би - малко дискриминационни, но това е друга тема.

Ето какво пише в статията за Расизъм в Енциклопедията:

Расизмът според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.

Мисля, че разумните хора са си направили изводите от предишния ми коментар, затова няма да се повтарям.

Манго

Евала!
Започваш да ми харесваш.
Поумняваш направо пред очите ми, щом си се протегнал до енциклопедията...
Остава и да се постараеш и да разбереш това, което си преписал от нея.То и за туй ъкъл трябва... Ако ти е трудно попитай някое твое внуче да ти разясни.
Едва ли на разумните хора ще са им интересни твоите закъснели опити за самообразоване. Можеш да възбудиш възторг само у някой прост мангал, като мен и Алито от Перущица,когото аз лично много уважавам - не е като бат`Сали. Гледай само внучетата ти да не започнат да се срамуват от тебе, че тогава ще я втасаш.
За интернета - крадем си го - нали тече по жица, а ние сме си специалисти по жиците, особено - медните... Както вие на село сте спецове по магаретата и магариите.
За да не ми се сърдиш ще ти подскажа - провери в българския тълковен речник ... Е, не е енциклопедия, но също е сериозна литература. Сигурен съм, че ще го има във ваше село в читалището.
Щом не си същият човек - издири го! Ще сте си лика - прилика.
Не пропускай шанса да си ревете заедно по опашките на "Кауфланд".
Ще бъдете уникална гледка!

сандали

И аз искам да споделя. Във рекламния вестник от 14.07 виждам много хубави дамски сандали, цена 3.99 лв. В понеделник сутрин около 8 часа отивам в най-близкия супермаркет Кауфланд, търся ги, няма ги. Питам служителка, били свършили???? Как е възможно. Това е първия ден на промоцията и в 8 сутринта ги няма вече??? По път минавам във втори супермаркет Кауфланд, там пък на информация обясняват, че щяли да дойдат в сряда. И понеже се амбицирах на другия ден отидох в трети магазин, и там свършили. Чудя се дали това не е примамка за привличане в магазина. Сандалите са на една бразилка фирма. Нови в каталога са около 90 долара.

Относно публикациите

Хора,направо ме стреснахте,а това беше любимия ми магазин.На всички казвах,че ако ме обявят за общодържавно издирване да ме търсят там!Явно ще трябва да се прибирам!Благодаря ви все пак за предупреждението и ще бъза вече внимателна и наблюдателна,а иначе в Кауфланд Казанлък са много любезни.Хипермаркет,но и те си имат трески за дялане!Дано като прочетат написаното да се постреснат!!

Разменени табелки на стоки

Миналата седмица щях да си купувам зарядно за лаптоп и в последния момент забелязах, че стоката под табелката с името и цената е различна. Бяха разменени табелките на 2 вида зарядни, стоящи един до друг - едното струваше около 26 лева, а другото около 40 лева.

Откачих табелките и ги размених, така че да отговарят на стоките под тях.
Разбира се не си купих зарядно, защото излезе, че това което ми трябва струва 40 лева, а такова мога си намеря от другаде за 34 лева.

В коментарите тук няколко пъти се споменава, че клиентът е глупав и недоглежда табелките с цената. Ако самите служители на Кауфланд се бъркат и не могат да определят коя табелка за коя стока е, как очаквате потребителите да се ориентират?

Между другото, същия ден, минавайки покрай хладилните витрини, забелязах, че 3 от тях са леко отворени и ги затворих. Някои клиенти са невнимателни и не ги затварят добре, а това в крайна сметка вреди и на природата.

Цени

Да преди стоките с изтичащ срок редовно ги таксуваха като нормални, но вече слагат червен етикет с нов баркод и не би трябвало да има проблеми. Както навсякъде стават и грешки и веднъж си купих милиметров блок(милиметрова хартия) за 30 стотинки :)

ЛЪЖОВНИ ПРОМОЦИИ

В последната брошура на Кауфланд има обявена шевна машина за 139ли ,до 02.09012г.познайте кога е свършила?! аха-хах мошеници от класа. в Метро е също- 1 ден ,час след отварянето машините пак свършили.Потребителите да си отварят очите, ние сме европейци, не стадо!

:)

Пазаруваме, а не "пазарим" :)

Правилно

Правилно. „Пазаря̀“ има друго значение, а именно „уговарям цената“.
И все пак “пазаря" се използва с думичката "се": пазаря се, пазарим се, той се пазари.

кауфланд-УЖАСс

отидох в кауфланд с двете се деца,едното понеже е доста палаво решило да отвори пакетче бонбонки и да си вземе един бонбон............ужас веднага си измислиха че крадем и ме накараха да платя в троен размер и обещетение от 100лв.....но на циганите нищо не им правят нали..изроди

Манго

Не Ви прави чест отношението Ви към циганите.И те са хора и както при всички хора сред тях има и добри и лоши. Не поставяйте всички под общ знаменател, защото с това се свиква, а не бива и говори за нисък интелект. Ето, Вие сте поставили под общ знаменател с крадците себе си и дори децата си. Ужас! Умственият Ви потенциал не Ви е позволил правилно да възпитате децата си,тъй като сами сте лошо възпитани и те в бъдеще ще страдат от Вашите пропуски във възпитателният процес. Коригирайте се, докато не е станало късно!
За Вашият случай с бонбонките в Кауфланд мога да кажа следното:
Преди касова зона можете да отворите и опитате някой хранителен продукт(в това число и бонбони) и дори да го изконсумирате, без това да е проблем, но трябва да не пропуснете да го заплатите на касата. Обосновавам се - ако сте бременна жена, ако сте диабетик, ако ви е причерняло от глад, умирате от жажда или ако имате малко дете на което няма как да му се обясни да изчака да излезете от магазина, но в никакъв случай, пак повтарям, не трябва да забравяте да заплатите разопакования, отпит, наяден, изяден или изпит хранителен продукт на касата, защото ако не го сторите в "следкасовата зона" могат и имат право да Ви смятат за недобросъвестен клиент, тоест - крадец.
За крадците българското законодателство е категорично - има си закони и съдилища. Във Вашият случай няма съд в България който да Ви осъди за това, че детето Ви е изяло един бонбон в Кауфланд, дори да сте захвърлили разопакованите бонбони някъде сред рафтовете и да не сте ги заплатили на касата.
Обикновено охраната, предвождана от управителя на магазина, който винаги стои в сянка се старае да ви изплаши с полиция, с видеозаписи от охранителните камери и едва ли не с обществено порицание, за да може Вие след като си представите как съседите и всички хора ще Ви сочат с пръст и ще Ви лепнат за цял живот петното на крадец и как ще бъде вкарана вашата снимка в цялата охранителна мрежа на Кауфланд и ще Ви бъде забранен достъпът до магазините на веригата в страната (Не ми е ясно как в действителност това може да стане!) да се разтреперите от страх и да заплатите в троен размер стоката плюс прословутите сто лева глоба. Нещата са прости - тройният размер - за магазина, стоте лева - за охраната. Дори си позволяват като Ви видят уплашени и да конфискуват стоката, която сте заплатили вече в троен размер. (Във Вашият случай след това са доизяли бонбоните). Обикновено не Ви издават касова бележка за глобата, тройния размер и конфискуваната стока, за да не може юридически да докажете случилото се и да ги осъдите след това, а само да лаете по форумите, а на тях те са им е "през оная работа".
Конфликт като Вашият обикновено се приключва с извинение от страна на магазина в момента, когато Вие решително си извадите телефона за да извикате полиция или ако нямате такъв помолите някой минувач да позвъни - на 112 позвъняванията са безплатни,тоест да привлечете общественото внимание към случая, защото те прекрасно знаят, че ако това стане може евентуално после да осъдите магазина и то с голяма сума. Това разбира се, Вие не сте го направили защото, виждам сте глупав и необразован човек или както сами се смятате - "точен човек". Няма да се учудя, ако сте позволили, като "точен човек" и да ви отведат в "тъмната стаичка" и да си поиграят с Вас на "чичо доктор" или по друг начин казано да извършат противозаконен личен обиск в стаята за оказване на медицинска помощ (!?!).
Битият - бит е... - е...! Друг яде бонбоните.
Мога да допълня, че човек от главата си страда.Не циганите са Ви виновни, а вашата собствена глупост, пардон - простотия.
Жалко за децата Ви!
Научете и българската граматика, за да не сте само жалки, а и смешни.
Безплатна редакция от мен:
"Кауфланд - ужас!
Отидох в "Кауфланд" с двете си деца. Едното, понеже е доста невъзпитано,
отворило пакетче бонбонки и си взело един бонбон...
Ужас! Веднага ни набедиха, че крадем! Принудиха ме да заплатя в троен
размер бонбоните и глоба от 100 лева, но на циганите нищо не им правят.
Нали?..
Изроди!"
Няма да правя разбор на написаното от Вас, защото въпреки, че е безсмислено смисълът е ясен - по някакъв начин да оплюете зад гърба им хората, които са Ви причинили нещо лошо. Убеден съм, че следващият път когато някое от невъзпитаните Ви деца пак си вземе без Ваше разрешение нещо в магазина и неправомерно пак Ви глобят ще ревете по форумите, че сте ограбени, но с хиляди извинения безропотно ще си платите глобите. Нали сте "точен човек"!
Останете си със здраве!

Манго, много добре си го написал.

Редакция от Администратор:

Този и следващият коментар са написани от един и същи компютър и вероятно от един и същи човек, заедно с още 8 други коментара, написани днес. В някои от тях темата е „Манго“.
Това, че потребителите на сайта имат възможност да публикуват анонимно, не означава, че умишлено трябва да се представят за различни хора. Също така публикуването на коментари извън темата или единствено с цел провокация не се толерират.

Потвърждавам че си прав абсолютно прав защото ако си напълнил щафетите салами под дрехите и си натъпкал джобовете си с шоколади от скъпите и те спре охраната ще си гузен, оплашен и ще отидеш не само в тъмната стаичка но и на майната си. Аз един път много ми се ядяха маслини и ги разпечатах още преди касата и изядох половината заедно с костилките щото нямаше къде да ги плюя. На касата си ги платих заедно с другите покупки, но ме спряха охранителите и викат "елате ако обичате с нас" Викам "не обичам" Те "Как не обичаш тръгвай" и ме хващат под мишница да ме водят някъде. Аз като се развиках и разпсувах те се шашнаха. Събрах голяма публика и викам "Помощ отвличат ме" Извадих телефона и почнах да звъня в полицията пред хората. По едно време гледам охранителите ги няма Избягали.Не се шегувам Няма ги. Тръгнах да ги търся Викам "какво искате от мене вашта мамица мръсна" Направо крещя. Дойде някаква жена с цивилни дрехи и ми се извинява от тяхно име - Щото съм ядял в магазина маслините видели на камерата и затова ме спрели. Викам "А не видяхте ли на камерата че си ги платих" тя мълчи. Викам и "100 камери сте сложили а не виждате както трябва Вашта мамица изедници ако още един път се опитате да ме отвлечете или видя да се опитате някого да водите някъде мамицата ви ще разгоня." После ходих в полицията. Там хората учудващо бяха хора и много възпитано ми обясниха, че охраната има право да проверява личния багаж, но не и джобовете на хората. Могат да те поканят да отидеш с тях някъде в някоя стая за да не те злепоставят пред другите но ако откажеш нямат право да те принудят а трябва да извикат полиция. Предложиха ми да пусна жалба и до ден днешен ме е яд че не го направих. Изглежда от полицията са се намесили служебно щото някъде месец след това не виждах охранители нито преди касата нито след нея. После се появиха ама други хора Онези повече не съм ги виждал Сигурно са ги пратили на майната им.Тяхната мамица. Тарикати!

Как не те домързя толкова да

Как не те домързя толкова да пишеш?

Аман от подвеждащи "промоции"

Поредният трик с псевдо промоция.В последната им брошура от 15.10.2012 има МР4 плеър,който реших че ще си купя,отивам аз на 15 сутринта,обиколих целият магазин три пъти,не го намерих,викам си не може да е свършил,все пак е първи ден от промоцията,отивам на информация,където след кратък разговор по телефона служителката ми каза че още не са пристигнали,което ме изуми,как е възможно!!!,това става в понеделник,изчаках един ден,в сряда пак съм там,този път директно на информация,момичето ми отговаря че имало един плеър и тя го продала.Каква е тази грозна политика да лъжат хората с такива псевдо промоции,не знам,може би идеята на тези измамни търговци е да те доведат до магазина,а там вече все нещо ще купиш,така и така си бил толкова път,няма да се върнеш празен....Това е едно изключително некоректно отношение към нас клиентите,само едно ще кажа,това не е начина да градите име и престиж,точно обратното!

Според мен, както казвате…

Според мен, както казвате, идеяте е точно това - да те доведат до магазина.

А относно последното изречение, сигурен съм, че целта на Кауфланд не е да градят име и престиж :)

още един номер

аз пък преди месец може би, напазарувах доста неща, имаше и едни домакински памучни кърпи, които в комплект от 5 броя струваха около 8-9 лева, но беше посочена и единична цена за бройка 1.80 лева. Имаше доста отворени пакети. Взех си само една в цвета, който ми хареса. На касата се засуетих с плащането, дебитни карти, пакети... не погледнах касовата бележка, разгледах я чак у дома. Едната кърпа беще таксувана като цял комплект за 8 лева. Много се ядосах. Нямаше какво да се направи, кой щеше да ми повярва, да съм си отваряла очите, но ме заболя, че по такъв елементарен начин мамят хората... Бъдете нащрек! Иначе ще ви направят на глупаци!

Манго

"Никой не може да те направи на глупак, освен теб самият."
Марк Твен

Самообещетение

Веднъж взех кило сирене и когато се прибрах видях,че е развалено-миришеше отвратително. Ядосах се и отидох пак на другия ден и си....... откраднах една бутилка зехтин, която мушнах незабелязано в якето си. Не съжалявам!

Манго

Твоето поведение в никакъв случай не бива да е пример за подражание, въпреки, че си бил удовлетворен. Нарича се кражба и нищо не я оправдава.
Трябвало е да направиш рекламация на другия ден на сиренето.
Аз винаги опитвам сиренето преди да го купя.
Не крадете!

закуски и хляб

Преди Една седмица си купих закуски сутринта от кауфланд на брезовско в пловдив и познайте бяха сухи ,студени и като подметка.На луди ли ни правят,толкова малки закуски,на такива цени,пък и студени все едно са на три дена Излагане пълно.

Манго

Защо ги купи?
Сам си се правиш на луд.Купуваш, а мърмориш!

Закуски и хляб

Защото бързах и видяхме че са сухи , когато започнахме да ги ядем. Как е възможно да питам пресни ли са и да ми казват да, пък и беше около 8 часа сутринта.

Манго

Друг път да знаеш - на "Кауфланд" вяра да нямаш!
Марк Твен е казал:
"Човек се учи от грешките, като умния - от грешките на другите, а глупавия от собствените си."

обслужването в Кауфланд

Нямам думи с който да изкажа недоволството от обслужването в Кауфланд на ул.скопие служителите се държат нагло,невъзпитано и некомпетентно!!! Много жалко че,Германците не знаят какви служители работят за тях!!! Каквито управниците им такива и служителите!!!

КАУФЛАНД ул.Скопие 1

С НАЙ НЕВЪЗПИТАНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ИНФОРМАЦИЯ КАТО Г-ЖА ЙОРДАНОВА!!!

Много ми хареса

Много ми хареса магазина на кауфланд в разград евтино качество усмихнати продавачи голям избор мого се радвам.

Много ми хареса

" Кауфланд 1 " и " Кауфланд 2 " в Русе са образцови магазини. Винаги има опашки на касите, но никога не чакаш повече от 5 минути. Най-добрите магазини в града!
"Пикадили" Безславно се изнесоха от града.
"Карфур" се държи засега добре. Стоките в него са малко по-качествени от тези в "Кауфланд", но съответно са и малко по-скъпи. Обслужването е на висота.
В"Била" пазаруват само съседите и, когато нямат време на отидат до "Карфур" или до "Кауфланд"

ананаси

Купих си ананас пише 2лв а на касата 4лв килото е нали е 2лв отдолу с малак шрифт 500г-2лв 1кл-4лв е кое тва кажи

въпросник

Здравейте, Ние сме студенти в 2ри курс , ИУ - гр.Варна. Каним Ви да вземете участие в нашето проучване свързано със супермаркетите в България. Проучването е с нестопанска цел и резултатите от него ще бъдат използвани единствено с цел обучение. Представяме Ви въпросник, състоящ се от 9 кратки въпроса. Ние мислим, че ще Ви бъде лесно да го попълните, защото въпросите са интересни и свързани с решенията, които взимате всеки ден като клиент. Крайният срок за попълване е 14.04.2013г. Предварително Ви благодарим за съдействието! Линк към въпросника : http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=RETAIL1

Кауфлант Благоевград

Купувам бира в стъклени бутлки, взимат депозит, а после неги приемат по нвкаква причина, управителя се държи нагло.Това е в Благоевград гадни и още погадни за какво са ни.Целият персонал селяния и простотия.Вън шваби.

Ася

Прочетох повечето коментари от страна на клиентите, но нека ви кажа какво е от другата страна:
Разбирам, че сте недоволни, но това не е причина да крещите на служителите!
Повечето работят допълнителни часове, когато има много клиенти,а това е почти всеки ден (визирам касиерите).Мислите, че работата е лесна....само стоиш и цъкаш на касата, но не е.На ден минават хиляди хора, от които има разбира се недоволни от етикети, някои клиенти, които маркират "без да искат" един продукт вместо друг и касиера трябва да въведе правилния код(от стотиците, които трябва да запомни НА ИЗУСТ) , трети си взели закуска, но я изяли и ти казват, че не помнят каква е била...Разбира се не всички са такива!!!
Случвало се е да се работи и без почивка.Гладен, жаден, зле ти е ...няма как на касата си!Въпреки всичко съм се стремяла да бъда любезна, НИКОГА, НИКОГА не съм влизала в пререкание с клиент!Когато има проблем, извикваш ръководител...изяснява се въпроса възможно най-дискретно и се поправя грешката!
Бях доволна от заплащането, колегите и началството, но просто не издържах на напрежението и напуснах!За да работиш това трябва да си железен!

П.П. ИМАЙТЕ МИЛОСТ! :]Не сме роботи...все още.

Пич, личи си, че сам си си

Пич, личи си, че сам си си писал коментарите, ама пък чак да се скараш със себе си, това си е постижение.

ЛЪЖЛИВИТЕ ПРОДАВАЧКИ ЗАД ВИТРИНАТА В МАГАЗИН КАУФЛАНД ПАЗАРДЖИК

Вчера си купих маслини от 4.90лв. за килограм , но когато се прибрах вкъщи на кутийката видях , че маслините са ми таксувани по 8.50лв. за килограм.Толкова са лъжливи , че спирам да купувам от тях.Хора гледайте цените, който ви маркират.Много съм разочарована от КАУФЛАНД ПАЗАРДЖИК

Катерина

Която и да е верига, или магазин винаги лъжат продавачките, понеже са българки.Такива сме ние българите -крадливи, завистливи и измамници.Не ви е виновна веригата , а крадливите служителки. Това е факт.

К

Рядко съм имала проблеми с тях.
Обикновено не си поставят правилно етикетите,но пък има машинки и лесно проверявам цената.Отдавам го не на желанието им да ме прецакат,а на лоша организация.Друг случай е когато месеци наред детски лаптоп Барт стоеше на цена от 49,90,а около Коледа обявиха намаление и оригиналната цена бе посочена да е била 55,00 лева.
От друга страна ако имаш касова бележка без проблем връщат пари или заменят с ново.От опит мога да кажа,че са коректни с гаранции.
Имат доста забележки,но и ние като клиенти понякога сме големи овци.

ЛЪЖАТ ХОРАТА

Купих царевица в кутийка,когато я отворих отгоре плуваха няколко гъсеници колкото кутрето ми.,,,с това хранят клиентите си теци боклуци.коментарите са излишни

частни хранителни магазини ПРОБЛЕМИ

частни малки български хранителни магазини ПРОБЛЕМИ

в тях има сериозни проблеми , магазин ФРЕШ в Видин, не връщат пари за върната стока с касова бележка, КЗП е мъртво, направо държавната власт е БОКЛУК множество което ми взима ДДС и плосък и нищо не прави за ХРАНАТА-качествот и цената, против търговците на храни, които незнаят че като са закупили стока са собственици и няма да се разправям с производитела а с тях, защото те се опитват да ме измамят,отровят и да ми вземат парите и ДДС, което редно да го няма за храните.

А за тези които казват да си сменя магазина, 1 шут с метална обувка в устата
1. къде ги тия магазини, къде да отида
2. защо аз да сменям нещо!!!!!!!!!!????????????
3. държавата носи престъпна вина, заради ХРАТА която е позволила да изям, а тя не е годна и на ниска цена и максимално качество.
4. дълбоко презирам капитализма, който се е провалил 100% и е антихуманен строй, но заради алчни маймуни(псевдо хора на вид) които са повече от нормалните граждани затъва света...

има много други престъпления с тези магазини но друг път с доказателства...

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <p> <span> <div> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <area> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong><font> <del> <ins> <sub> <sup> <quote> <blockquote> <pre> <address> <code> <cite> <embed> <object> <param> <strike> <caption>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Mark language-dependent sections with == lc == where lc (or lc-xx) is a language code, other or all.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.