Сайта е на инженер Генади Атанасов

Деинсталация на кирилизатори за Windows NT4, 2000 и XP

До сега съм намерил начин за отърваване от Датекс ФлексТайп 2к и BULLET NT4. Би трябвало да помогне и при други подобни недомислия, защото изважда оригиналните фонтове и прекодиращи таблици. Също и клавиатурните подредби, затова гарантирано премахва всякакви неоригинални такива.

Увод: Най - неочакваният и неочевиден проблем пред нормалната работа на Български под Windows (всички версии) се оказаха кирилизиращите програми. Винаги се намира някой "специалист" дето опитва да качи кирилизатор. След това Windows - а не е вече същият. Няма кирилизатор дето се деинсталира 100% !!!  И след това хората се жалват, че моите указания при тях не действат, че еди- къде си кирилицата не излиза. Затова пълният деинсталатор е необходим като слънцето и въздуха, като бирата и русите мадами (може и чернокоси, стига сутиена да е поне "C")


Общи бележки: Принципа на действие е следния: Всички файлове и ключове в Регистрито, които съм логнал, че кирилизатора ги променя, се изтриват поименно. Ако ги няма, респективно не се изтриват После се вика реинсталация на отделните езикови групи, целта е връщане до 100% оригинално положение. С други думи, не може да навредите, евентуално за някой непознат ми вариант кирилизатор може да не е точно 100%.


ИНСТРУКЦИЯ:

Стъпка 1: Деинсталирай изчадието, дето ти пречеше да си бачкаш без проблеми на Български, преебаваше ти печата и въобще ти скапваше Windowsa. Като изкара надписа, че всичко е успешно, кажи какво мислиш за лъжците, без цензура.

Стъпка 2: Моят деинсталатор ще вади от инсталационните файлове в .....\i386. Затова виж дали си приложил към тях сървиз паците, за да се получи инсталация с Build-in Service Pack. Иначе ще трябва да ги прилагаш пак.

Стъпка 3: Наточи си пак деинсталаторите, може да има подобрена версия. Прочети указанието вътре и действай по него. Рестартирай.

Стъпка 4: Прилагай което искаш указание от моя сайт, вече трябва да работи. Възражения по фактологията приемам всякакви и ще ги поставя на сайта. Досега има само 1(едно) и е отразено.

 

Т О Ч Е Н Е на деинсталаторите, версия 10 Фефруари 2002


Стъпка 5: 2000 и XP са сравнително нови системи, няма как аз да знам много повече от вас. Затова драснете два реда: Кирилизатора ни беше еди кой си, проблема този и този при тази програма, оправи се (не се оправи), благодарим (не беше прав ....)


Допълнителни указания

Прочети и писаното вътре в INF файловете. Има коментари в моя стил - точно и с чувство за хумор.

Гадостите на Датекс ФлексТайп2к под Windows 2k- фактология

Как да прилагаме сървиз паците, за да получим инсталация с Build-in Service Pack и да си направим стартиращо "резервно" CD.
----->(прави се) оттук ще гледам

Резултати:

Деинсталатор за BULLET NT4   Пробван на едно място, на няколко NT4, имали са и чисто NT за сравнение. Отзив: "Направо го закова"

Деинсталатор за ФлексТайп 2к   Пробван само при мен, чрез лог на Uninstaler. Работи.

 

^ Начало на сайта ^      Канелка за кирилизация на Windows-и    Кирилизация на програми    Четене

 Направено на 04 Февруари 2002     Последна корекция на 14 Февруари 2003