Сайта е на инженер Генади Атанасов
Публикувани дивотии


 Когато цъфнат теменугите
 и всичко живо се ###,
 ### им майката на другите
 и гледай ти да си добре
               П. Пенев
 
Да, общоприлаганият принцип за отношението към другите вече е написан черно на бяло. Ето черно на бяло най-прилаганият, но никога ненаписан и непроизнесен журналистически принцип:
Глобус на България
ПИШЕМ ЗА ДА ВДИГАМЕ ТИРАЖА, НЕ ЗА ДА ИНФОРМИРАМЕ.
КАТО ИМА ТИРАЖ, ИМА РЕКЛАМОДАТЕЛИ.
журналиста Г. Г. Сомов (правнук)
Отнасям се с уважение към стремежа на всеки да си изкарва хляба чрез (сравнително) почтен труд. Журналистическият хляб никак не е лесен. журналистите да цъкнат тук---> Аз обаче съм инженер, ние когато правим нещо, го правим. Освен това съм убеден, че ако нещо си го прочел някъде, няма защо да цапаш Нета като го преписваш от там. Освен с коментар, ако мястото е много посещавано, а написаното е неточно.

Интелигентните читатели прилагаме следният принцип:
ЧЕТЕНЕТО НЕ Е ОТМЕНЕНО, НО ВЯРВАНЕТО - ОТДАВНА
Инжинера
Някои по- наивни читатели си мислят, че изданията - вестници, списания, сайтове -на компютърна тема са изключение. Няма такова нещо! Малко са тези, които се чувствуваме длъжни да отщракме с мишката поне веднъж съветите, които даваме. В крайна сметка, като не стане, читателят ще се усъмни в собствената си компетентност, а не в прочетеното. Карай да е весело! По- малко наивните смятат, че трябва да се вярва на сайтовете на реномирани производители. И това не е така!
Твърденията на POWER QUEST че "Partition Magic 5 не може, а 6 може да работи под Уиндоус Ме" или на SYMANTEC, че "ви трябва digital subsription" са силно преувеличени. Сайт или печатно издание, където тези твърдения не са изрично обозначени като реклама, не държи на точността на написаното.
Само отчасти е вярно и твърдението, че System Commander 2000 не е съвместим с XP (самият XP го твърди). Съвместим е, но иска мислене. Макар и голяма, но немислещите и "специалистите" са само част от работещите с компютри.

Как подбрах дивотиите
Попадането в този раздел на моя сайт не е срамота. Необходими са няколко условия:
  1. Трябва да съм прочел съответната дивотия. Чета само което ми е интересно или ми е препоръчано от познат.
  2. Това трябва да е случайна дивотия в иначе добро издание. Има издания, заради чиито водопад от дивотии не си заслужава да се цапа Нета.
  3. Обръщам внимание само на дивотии, които са поднесени като съвет и на които ако някой повярва, може да си развали добрата работа на компира. Ако от написаното става ясно, че пишещият просто не е в час, не се занимавам.
Субтитри с 99,9 точност. Някои филми го заслужават.
Самите дивотии      (Още гювечи от Инжинера)
Издание, сайт
Написал
Тема, резюме
сп СОФТУЕР
Делян Донев
Делян е наточил от Нета и сложил на CD-то UBD стартовите дискети, без никакъв коментар към тях. Спорно е дали те са полезни или може да създадат проблем. Безспорно е, че ако се стартира от такава дискета и се прави (пре)инсталация на Уиндоуса се получава Сетъп в EXPRESS BATH mode, демек не спира въобще да ни питат какво избираме. Отиваме директно на USA - без грам Кирилица.    подробности и съвет как се сетъпва Windows--->
PC WORLD България 10/2001
Редакционна - имат си нов главен редактор, инж. Станчо Иванов
Системна дискета с драйвери за CD-ROM, за Bootable CD
По съдържание се класифицира като "пишещият въобще не е в час". Но те са го сложили в раздел "ПРАКТИКА", затова се налага да го коментирам Стартова дискета и Bootable CD --->
PC WORLD България 12/2001
подписано е с PC Welt
ВСИЧКО ЗА ДЯЛОВЕТЕ

Тези хора веднага се втурнаха да ми потвърждават констатацията, че: "Малко са тези, които се чувствуваме длъжни да отщракме с мишката поне веднъж съветите, които даваме."
Как наистина се работи с PQMagic и забележка за RedHat Linux --->
прави се
прави се
прави се без да се бърза
^ начало на сайта ^           написано на 18 Ноември 2001
корекция на 03 Януари 2002