Сайта е на инженер Генади Атанасов
Изхвърля Флекс Тайп 3.1 като мръсно коте ....

Що за език? Ще се запита някой от Вас, ако е с даскалски наклонности. За него правя превод на онзи нефункционален език, дето и най-простото нещо се казва с пет изречения, и който не знам защо от някои се счита за връх на интелигентността и културата:
Предвидената към Флекс Тайп 3.1 деинсталираща програма има някои несъвършенства. За съжаление това ни се казва не когато го качваме, а когато го махаме. Тогава ни излиза съобщението:
"The system settings (filters, system fonts, etc) will not be changed"
Непълната деинсталация може да създаде понякога някои незначителни проблеми, защото при все, че Windows-a изглежда Кирилизиран, той не може, например, да прочете от дискета файл с име на Кирилица, направен на Windows без кирилизатор. Или се оказва, че само ние не виждаме по мрежата шарнатите фолдери и файлове с имена на български, при тези, които не са качвали кирилизатор всичко е наред. Предлагането на бърза процедура за премахване остатъците от програмата, заменяща пресетъпването на Windows-a трябва да се приветства. Разработката на инж. Атанасов попълва този дребен пропуск на съставителите на иначе чудесният и безупречен във всяко отношение продукт Флекс Тайп 3.1.


Знам го този език! Знам и как се пише инжИнер на български и на английски! Нека обаче се разберем без усукване по килифаревски:
  1. Ако не сте 150% убедени, че на Вашият Windows не трябва да има и помен от кирилизатор, за Вас няма нищо на моят сайт.
  2. За тези, които не са силни в английския, ще обясня, че най-важната дума е "etc". Понеже добрият превод е контекстно зависим, в случая etc се превежда "мамата отвсякъде"
  3. Програмите трябва да могат да се деинсталират без остатък. Намират се обаче такива, дето не възстановяват файловите асоциации например. Но да искат пресетъпване-това е връх на нахалството. Ако намериш начин такъв нахалник да го изхвърлиш като мръсно коте - какво по хубаво от това!

написано на 18 Юли 2001
корекция на 03 Януяри 2002