Сайта е на инженер Генади Атанасов
Какво планира за в бъдеще Инжинера да качва на сайта?
Просто спирам вече!

Изненадан съм. Сайта е създал впечатление, че съм по-компетентен, отколкото съм наистина. Очевидно принципа "Само многократно проверени работи" е верен. Аз знам още някои работи, но многократно проверените ги написах вече, ще доизглаждам.
Ще пиша ако установя нещо ново и то се потвърди. Няма да цапам Нета с недомислия.

Освен това след "Митишатиев" съм малко философски настроен. На пръв поглед аз отричам направеното за Кирилизация преди мен. Но на втори поглед аз съм продължител на духа и традициите. "Секса и програмите - Безплатно"

Да е ставало на въпрос за пари

когато по времето на DOS и WIN3.X си "намирахме" и качвахме драйвер за Кирилица?

Най - малко памет искащият, зареждащ се през Config.SYS Кирилишки драйвер от  Илко Досев  cyrdrv.com изрично е обявен за безплатен.

После, като се разбра, че тази Кирилица е несъвместима с нищо, преминахме на BdsVGA.com от  V. Valev  понеже той може да се качва и сваля през команден промпт. Безупречно работщият му последен вариант Bds2_1.com, ме крепеше до края на миналото хилядолетие. През ДОС-сесия на АУТОСАД12 се зарежда Bds2_1.com, пише се и после пак през ДОС-сесия се маха, че АУТОСАД12 хич не понасяше "българската" Кирилица. Качил съм го на сайта и никой не повдига въпроса за пари или права.  Изрично безплатен е и Win2Mik.EXE от  Григор Гачев. 
Тези пипнати както трябва БЕЗПЛАТНИ инструменти достойно държат фронта дори при Windows XP, когато ни се налага да пуснем нещо старо. Сравнете ги с недоклатените им платени подобия, които забиват като за световно. При това безплатните инструменти са от времето, когато без тях не можеше, а платените - по времето, когато без тях е по- добре.

Считам се за продължител на оставената от тях диря:  "Направи го както трябва и го дай безплатно, да си работи всеки, дето пише на Български" Едно нещо обаче им е в повече на споменатите по- горе - Културата. Що ги гледате спокойно продавачите на Уиндоусосъсипватели, наречени "кирилизиращи програми"? Абе я си наречи боклука боклук и го напсувай мощно, та и леймърите да разберат кой им е пречил да си работят по комповете на родния език. За по $20 с ДДС - ПФУ!!!

Ботевград, 14 Април 2002        


  
Така ги виждах нещата през Ноември 2001
Защо евентуално?


Няма нужда да викам в пустиня. Не съм нито Интернет маниак, нито графоман. Не държа непременно името ми да стои в Add/Remove Programs.

Затова направих на HTML най-простото и най- атрактивното от моя практически опит. Ще изчакам и другото ще го напиша при проявен интерес. Това ще ми отнеме време, защото не ми се ще да струпам нещо, което като си го прочета после, да си река: "........ сайта, ........ некадърника, ........тъпият инженер! ........!"

Моите разработки са за хора, които имат желание и могат да правят нещо повече от това да цъкат по файловете еднократно с левия бутон на мишката. Затова не Ви предлагам начин за връзка с едно цъкване. Адреса трябва да си го напишете на ръка. Не се впускайте в подробности, пишете- интересува ме едикое си.