Сайта е на инженер Генади Атанасов

Пенчо бре, чети, анимирано гифче
Четене му е майката


Спокойно! Няма да Ви карам да четете книги. Но има един минимум, който е задължителен. Трябва да четете какво пише в настроечните прозорци на Windows-а преди да цъкнете.

Нека цъкаме и четем заедно.
My Computer,Control Panel, Keyboard, Language....

С Т О П !

Тука пише Language, тоест език, не пише Клавиатурна подредба или Keyboard Layout. Учудваща е обаче упоритостта на "кирилизаторите" да сложат точно тук фонетична клавиатурна подредба за Български език. Този стремеж, да набуташ зорлем нещо където не му е мястото ... няма да коментирам. Нека цъкаме по- нататък

Цъкаме на някой от езиците, и цъкаме на Properties. Ето къде е! Явява се прозорче, в което има списък за избор на клавиатурна подредба - Keyboard Layout. Тук му е мястото за слагане на допълнителна подредба. Елементарно, Уотсън! Тук поставянето на клавиатурна подредба става като на майтап, с няколко килобайта код включително частта за деинсталация.

Накрая, един малък бонус за тези, които са дочели до тук. Как в MSWord да изкараме специалните Немски букви с две точки отгоре. Това, което е описано в хелпа на Уорда, точка:
"Insert an international character by using a shortcut key"
тоест, че натискаме Ctrl+ Shift+ : и след това буквата, не работи. Необходима е малко съобразителност, да се сетим, че според Американците светът се върти около тях и навсякъде всичко става като в USA. Така, че за език German(Standard) слагаме клавиатурна подреба United States 101 и -готово!

Забележка: Нищо не разбирам от немски. Попита ме познат, за мен това беше поредната компютърна кръстословица.


написано на 21 Юни 2001
корекция на 25 Август 2001